Hlavní obsah

Kapitán Šimánek zavelel na zteč, byl u všech gólů Hradce Králové

Kladno

Hned třemi kanadskými body se pod výhru Hradce Králové v Kladně podepsal zkušený útočník Jiří Šimánek. Jako správný kapitán zavelel po minulém domácím debaklu 1:6 se Slavií na zteč a při výhře 3:1 měl prsty ve všech gólech svého celku. Dva z nich přitom sám vstřelil, včetně toho vítězného. Kouč národního mužstva Alois Hadamczik tak může mít radost z toho, že povoláním Šimánka do týmu pro nadcházející turnaj Channel One Cup udělal dobrý tah.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Královéhradecký útočník Jiří Šimánek

Článek

"Byl to úporný zápas z obou stran. Měli jsme určitě větší příležitosti než domácí. Kladno si moc šancí nevytvořilo a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Jsem součástí týmů a proto individuální výkony jsou sice dobré, nicméně ne rozhodující," řekl po utkání Šimánek.

Hostům skvěle vycházela taktika s velmi dobrou defenzívou a rychlým přechodem do útoku s přesnou kombinací. "Snažili jsme se využít volného prostoru v době, kdy se domácí obránci tlačili do útoku. Důležité bylo, že nám vyšlo přečíslení při druhém klíčovém gólu. To je právě to, co v naší hře potřebujeme," pochvaloval si Šimánek.

Domácí výprask se Slavií prý Východočeši hodili rychle za hlavu a variantu další porážky před pauzou si vůbec nepřipouštěli. "Se Slavií se nám vůbec nedařilo a hlavně jsme dostali tři branky v oslabení. Dnes jsme poctivě opět téměř všechno odbránili a to bylo pro náš úspěch důležité," porovnával oba duely pětatřicetiletý Šimánek.

Mertl dává góly soupeřům i vlastnímu brankáři

Mountfield mohl snadno vyhrát i s nulou na kontě obdržených branek a gólman Pavel Kantor by slavil již pátou odchytanou nulu v sezóně. Osud byl však proti. Vlastní branka těsně před koncem ho o čisté konto připravila. "Samozřejmě jsme Pavlovi přáli nulu, ale Mertlíkovi (Tomáš Mertl) to letos lepí a dává góly nejen soupeřům, ale i vlastnímu gólmanovi," smál se Šimánek v narážce na autora vlastního gólu.

Pátý hráč bodování celé soutěže se po delší době dočkal reprezentační pozvánky. Sám v ní přitom už ani nedoufal. "Je pravda, že jsem naposledy hrál za reprezentaci koncem sezóny 2010/11 v Norsku. V mém věku jsem proto neočekával, že bych se ještě mohl dostat do reprezentace. Byla to pro mě již zavřená kapitola," připustil Šimánek.

Kouč Hadamczik mu však udělal velkou radost, když neopomněl Šimánkovy výborné výkony v druhém celku průběžné extraligové tabulky za suverénně vedoucí Spartou. "S pozvánkou jsem nepočítal a je super, že uvidím místa, kde se v únoru 2014 budou konat zimní olympijské hry. Již se do Soči hrozně moc těším," vyhlížel Šimánek turnaj Channel One Cup.

Reklama

Související témata: