Hlavní obsah

Karlovy Vary přicházejí o dva tahouny včetně nejproduktivnějšího hráče

Praha

Tíží je dlouhá šestizápasová série bez vítězství, kvůli které se v extraligové tabulce propadly na sedmé místo, nyní přichází pro hokejové Karlovy Vary další nemilá novina. Útočníci David Kaše a Jakub Lauko opouštějí Energii a vracejí se do svých zámořských týmů, kde budou pokračovat ve farmářské AHL. Její nový ročník by měl odstartovat 5. února.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Kaše už dres Karlových varů neoblékne.

Článek

Zejména v případě Davida Kašeho je to pro Západočechy dost citelná ztráta. Třiadvacetiletý forvard patřící v NHL Philadelphii zaznamenal ve 27 extraligových zápasech 25 bodů za šest gólů a 19 nahrávek a byl nejproduktivnějším hráčem Energie.

O tři roky mladší Lauko mající smlouvu v NHL s Bostonem má na svém kontě pět branek a stejný počet asistencí v 25 duelech. Ten poslední za Karlovy Vary odehráli v úterý proti Pardubicím (4:5). V pátek proti Zlínu už v sestavě nebudou, koncem týdne se vrací do zámoří.

„Je škoda, že musejí odjet v rozehrané sezoně, ale s tím jsme od začátku počítali. Ve hře bylo, že by tu zůstali i nadále, jejich mateřské kluby ale nakonec trvaly na tom, aby se vrátili do zámoří," uvedl k očekávánému odchodu obou hráčů hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jakub Suchánek z Českých Budějovic v akci před brankářem Motoru Jiřím Paterou. Prosadit se snaží Jakub Lauko z Karlových Varů.

Kašeho s Laukem od 5. února čeká zámořská AHL. Prvně jmenovaného na farmě Bruins v Providence, Lauko oblékne dres rezervního týmu Flyers Lehigh Valley Phantoms.

„Jsme velice spokojeni s působením Jakuba a Davida v našem týmu. Pomohli nám zacelit díru po předsezonních odchodech Rachůnka s Grígerem. Jsme rádi, že tu mohli hrát a k zápasům přistoupili tak, jak k nim přistoupili," dodal Pešout.

Reklama