Hlavní obsah

Karlovy Vary přišly o Zetterberga, má po operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové Karlovy Vary se pro zbytek extraligové sezony budou muset obejít bez útočníka Lukase Zetterberga. Šestadvacetiletý Švéd absolvoval v Praze blíže nespecifikovanou klubem domluvenou operaci. Energie to uvedla na svých oficiálních stránkách.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Poslední gól vstřelil Lukas Zetterberg za Karlovy Vary 1. listopadu proti Olomouci.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Operace sice dopadla úspěšně, nicméně následná rekonvalescence Zetterberga několik měsíců nepustí do tréninku,“ informovali Karlovarští.

Zetterberg přišel před sezonou z druholigového švédského Västeräsu, Západočeši si však od něj slibovali mnohem víc. Hned v úvodním kole sice zaznamenal dva góly proti Vítkovicím, od té doby ale skóroval jen na začátku listopadu proti Olomouci. V 25 zápasech přidal jen šest asistencí. Od 20. prosince se pak na ledě kvůli zranění neobjevil.

Aktuálně jedenáctý tým extraligové tabulky, který v úterý odvolal hlavního trenéra Davida Bruka, jehož do konce sezony nahradí jeho dosavadní asistent Václav Eismann, má aktuálně s marodkou problémy.

„Nejlépe situace vypadá s útočníkem Davidem Kofroněm, který by se měl ve čtvrtek zapojit do tréninku týmu. Delší rekonvalescenci si vyžádá zranění obránce Lukáše Pulpána (zranění ve střední části těla). Otazník visí nad datem návratu Ondřeje Dlapy (zranění ve spodní části těla) a Michala Plutnara, který nedohrál utkání v Plzni. Zde bude záležet na výsledcích vyšetření,“ uvedly Karlovy Vary.

Reklama