Hlavní obsah

Karlovy Vary se trápí, Kumstátova premiérová branka nepomohla

KARLOVY VARY

Sahali po vítězství a třech bodech, nakonec duel ztratili tři minuty před koncem. Řeč je o hokejistech Karlových Varů, kteří v neděli v šestém extraligovém kole doma v repríze loňského finále prohráli se Slavií Praha 2:3. „Strašně se trápíme,“ neříkalo se po duelu lehce domácímu útočníkovi Petru Kumstátovi, jenž vsítil svou premiérovou branku v nové sezóně.

Článek

Právě Petr Kumstát dokonal obrat Karlových Varů, když v 51. minutě v přesilové hře zužitkoval přihrávku Josefa Řezníčka a poslal svůj tým do vedení 2:1. „Pepa to nahrál skvěle a já už to dával do prázdné branky,“ popsal situaci Kumstát.

Málokdo z domácích však čekal, že karlovarský stadión uvidí v posledních devíti minutách další obrat. Stalo se. V rozmezí dvou minut od 55. do 57. minuty zařídili výhru Pražanů Hruška s Červenkou. „Zase jsme to neudrželi a udělali obrovské hrubky v obraně,“ bědoval Kumstát. „Hrozná škoda,“ dodal potichu.

„Potřebovali bychom se dostat do většího vedení, abychom se tolik netrápili,“ viděl možný recept k úspěchu člen první formace Energie. V šesti zápasech Západočeši vsítili osm branek a inkasovali čtrnáct. S pěti body jim patří 12. příčka a o povedeném vstupu do sezóny nemůže být řeč. „Chybí nám lehkost v koncovce,“ uvědomovala si karlovarská věž.

Podobný scénář jako v neděli přitom svěřenci Josefa Palečka zažili v pátek na ledě Litvínova, kde rovněž vedli, ale duel ztratili v poslední části. „Někdy hrajeme i lépe než soupeř, ale schází nám klid,“ doplnil šestadvacetiletý forvard, jenž si v letošním ročníku připsal premiérovou trefu. Na zisk bodů to však nestačilo.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 18. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články