Hlavní obsah

K. Vary - Litvínov 3:0Karlovy Vary slavily a po čtyřech prohrách zabraly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Jiskra 1 : 0
34. Černoch 2 : 0
59. Kohout 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 32. extraligového kola Litvínov 3:0. Západočeši uspěli proti hráčům Vervy poprvé v sezoně a utnuli sérii čtyř zápasů bez bodového zisku. První čisté konto v probíhajícím ročníku udržel díky 29 úspěšným zákrokům Vladislav Habal. Vítězný gól si připsal útočník Vít Jiskra. Litvínovští vyšli po sérii čtyř vítězství podruhé za sebou naprázdno.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský Mikko Juusola před brankářem Litvínova Denisem Godlou.

Článek

Podkrušnohorské derby mezi domácí Energií a Litvínovem mělo slavnostní úvod. V roce, kdy Karlovy Vary slaví 90 let na hokejové mapě Česka, byl mezi legendy klubu zařazen jeho dlouholetý kapitán Václav Skuhravý a jeho dres s číslem 34 byl slavnostně vyvěšen pod strop KV Areny. Během ceremoniálu byl do klubové Síně slávy uveden také dlouholetý majitel klubu Karel Holoubek, jenž klub podporoval a posléze vlastnil bezmála třicet let.

Hráči z lázeňského města, kteří nastoupili ve slavnostních černo-zlatých retro dresech, vstoupili do zápasu aktivněji. Poté, co první větší šanci Juusoly ještě zlikvidoval Godla, se skóre poprvé měnilo v šesté minutě díky domácímu Jiskrovi, který se po Bartejsově nahození od modré čáry a několikeré teči v předbrankovém prostoru dostal k puku a poslal domácí do vedení. Blízko vyrovnání byl v 17. minutě Chalupa, ještě nedávno hráč Karlových Varů, ale jeho tečovaná střela minula branku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Před zápasem byl slavnostně uveden do klubové síně slávy dlouholetý majitel Karel Holoubek a byl vyřazen dres Václava Skuhravého s číslem 34.

Hned na úvod prostředního dějství si dobré příležitosti před Godlou vytvořili Rachůnek a Hladonik, ale strážce hostující branky byl na jejich střely připraven. V bruslivém a pro oko diváka atraktivním souboji se i Severočeši dostali k příležitostem. Zdráhal si nabruslil až před Habala, avšak obtěžován domácí obranou již neměl čas přesně zakončit.

Ve 33. minutě byli krátce po sobě vyloučeni Zygmunt a Zeman a Západočechům se naskytla příležitost hrát přes minutu a půl v pěti proti třem. Výhodnou početní výhodu po 26 sekundách využil Černoch, jenž po střele Koblasy poslal puk podruhé za Godlova záda.

Ve třetí třetině se Litvínov dostal do velkého tlaku, ale díky obětavosti domácích obránců a zejména skvělému Habalovi v brance se neujaly velké šance Estephana, Straky a Abdula. Hosté utkání nezdramatizovali ani v 58. minutě, kdy se odhodlali k power play, naopak domácí Kohout definitivně rozhodl v 59. minutě gólem do opuštěné branky.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Jiskra (Bartejs, Koblasa), 34. Černoch (Koblasa, Pulpán), 59. Kohout. Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 4839.
Karlovy Vary: Habal - Pulpán, Huttula, Stříteský, Bartejs, Havlín, Dlapa, A. Rulík - Kohout, Černoch, Koblasa - Koffer, Gríger, T. Rachůnek - Kofroň, Hladonik, Juusola - O. Beránek, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.
Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Šalda, Freibergs, Jaks, Demel, Wesley - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Chalupa, Gut, P. Straka - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články