Hlavní obsah

Kaut se ze zámoří vrací do Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočník Martin Kaut se po téměř třech letech vrací ze zámoří do Pardubic. Účastník letošního hokejového MS podepsal s Dynamem smlouvu na dva roky. „Jsem rád, že to dopadlo. Všechno tady znám, hrál jsem tu od mládeže, takže se těším, že budu znovu oblékat pardubický dres,“ říká třiadvacetiletý hráč.

Přelomová sezona českého útočníka v NHL? Situaci Martina Kauta řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Jsem strašně rád, že jsem se mohl vrátit zpátky do Dynama. Když už se vědělo, že nebudu hrát v Americe, Dynamo se ozvalo, rychle jsme se domluvili," těší se Martin Kaut, který v klubu potká i svého staršího bratra Tomáše.

„Ještě z juniorské reprezentace dobře znám i pana Varaďu. Vím, že to je náročný a přísný trenér. Myslím, že přesně tohle potřebuji, abych se mohl zlepšovat. Byl to také jeden z důvodů, proč jsem se do Pardubic vrátil," popisuje útočník.

„Jsem nadšen, že náš tým posílí takto talentovaný hráč, který do světa vyletěl z pardubické mládeže. Věřím, že přinese dravost, produktivitu a zároveň také, i přes jeho nízký věk, spoustu zkušeností," těší se i Varaďa.

Kaut pochází ze Žďáru nad Sázavou, ale už před šesti lety si připsal první extraligové starty právě v pardubickém dresu. Celkově naskočil za Dynamo do 68 utkání nejvyšší soutěže. V draftu do NHL si ho ale už v roce 2018 ze 16. pozice vybralo Colorado. Právě v jeho dresu si připsal první starty i vstřelené branky v nejslavnější hokejové lize planety.

V závěru loňské sezóny si Kaut zahrál také za San Jose Sharks, odkud přijel i na mistrovství světa. „Bude velkou posilou, získal zkušenosti v zámoří a je stále ve věku, kdy má kariéru před sebou. Přesně takový typ útočníka potřebujeme, navíc se vrací se do prostředí, které dobře zná," říká k nové akvizici majitel pardubického týmu Petr Dědek.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec