Hlavní obsah

Každé tři body jsou super, pochvaluje si liberecký Ordoš po zvýšení náskoku v čele tabulky

Liberec

Hokejisté Liberce mají rázně našlápnuto k obhajobě Prezidentského poháru pro vítěze základní části extraligy. Díky výhře nad Zlínem 4:2 v předehrávce 46. kola navýšili svůj náskok v čele tabulky před druhým Třincem už na jedenáct bodů. Zároveň vyhráli jedenáctý z posledních třinácti zápasů, přičemž doma byli sedmkrát v řadě stoprocentní. „Každé tři body jsou super," libuje si útočník Bílých Tygrů Jan Ordoš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Ordoš (vlevo) z Liberce a Daniel Gazda ze Zlína.

Článek

„Ať už vyhráváme 3:1, 3:2, nebo 4:2, každé tři body jsou super. Jsme za to moc rádi. Znovu jsme ukázali, že jsme silným mužstvem. Prokazujeme vůli, chuť po úspěšném výsledku a celkově se snad projevuje charakter týmu," liboval si mladý útočník Jan Ordoš po sérii tří vítězných duelů na vlastním ledě během šesti dní. „I těsná a vydřená vítězství mají svou hodnotu. Určitě nám pomohou získat odolnost pro závěr sezóny. Ale nechceme se uspokojit. Musíme každodenně pracovat na tréninku na detailech, abychom byli úspěšní," uvažoval Ordoš.

Náročný program mu nevadí. „To, že jsme si předehráli zápas se Zlínem, je docela pozitivní, jelikož máme další body a v původním termínu 15. února budeme mít volno. Nastane pro nás vlastně delší pauza oproti ostatním celkům, protože si protáhneme reprezentační přestávku. Věřím, že během ní si odpočineme a taky dobře potrénujeme už s výhledem na play off," přemítal útočník.

Bílí Tygři se však nyní soustředí nejprve na páteční duel na Spartě, v neděli hostí Pardubice. „Repríza loňského finále v Praze je magnetem, Pardubice se zvedají. Takže zase obtížný program, ale to k extralize patří," glosoval Ordoš nadcházející dění.

Narůstající náskok v čele tabulky je pro lídra vzpruhou i motivací. „Naši pronásledovatelé ztráceli body, ale především je klíčové, že my je pravidelně získáváme. Takže se neutěšujeme tím, že soupeřům se nedaří," dodal mladý útočník.

Reklama

Související témata: