Hlavní obsah

Kdybychom vyrovnali, Pardubice s jejich nejistým gólmanem by to zlomilo, mrzí Koloucha

Pardubice

I ve třetím pokračování série s Pardubicemi se jim přihodilo, že v první třetině prohrávali 0:2. Hokejisté Vítkovic se ale opět dokázali zvednout, od poloviny zápasu svého soupeře přehrávali, jenže doplatili na nízkou efektivitu a prohráli 3:6. V předkole play off tak za nepříznivého stavu 1:2 na zápasy čelí hrozbě konce sezóny.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nemocný útočník Vítkovic Ondřej Roman svému týmu v Pardubicích citelně chyběl.

Článek

Sami si nedokážou vysvětlit tak mdlé vstupy do střetnutí. Trenéři je na ně upozorňují před každým zápasem, jenže na ledě pak vše vypadá jinak. „Fakt nevím, čím to je, určitě to neděláme schválně. Štve nás to a není nám to příjemné," přiznává útočník Petr Kolouch.

Na druhý inkasovaný gól Ostravané zareagovali už za patnáct vteřin, když ale Pardubice v úvodu druhé třetiny odskočily na 4:1, vypadalo to s Vítkovicemi špatně. Jenže právě od této chvíle se hosté zmátořili a rozjeli stíhací jízdu. Po trefách Vandase a právě Koloucha už byli zase jen o gól zpátky.

A mohli i srovnat, jenže Michal Hlinka trefil horní tyčku. „Chybělo jen pár centimetrů. Kdybychom vyrovnali, Pardubice by to určitě zlomilo. Jejich gólman (Karel Vejmelka) je hodně mladý a vypadá dost nejistě. Jenže jsme ho nezaměstnávali tolik, jak jsme chtěli. I ve třetí třetině jsme byli lepší, jenže jak jsme dostali pátý a hned poté i šestý gól, už s tím nešlo nic dělat," řekl Kolouch.

Start nemocných Romana s Burgrem je nepravděpodobný

„Paradoxně jsme odehráli lepší utkání než doma ve čtvrtek. Nelze nám upřít snahu, v určitých fázích jsme byli lepší a bylo vidět, že se Pardubice od stavu 2:4 bojí," všiml si kouč Vítkovic Ladislav Svozil. „Nemůžeme ale takové zápasy vyhrávat, když soupeři nahrajeme na čtyři góly. To prostě nejde!" zlobil se na své svěřence, kolik individuálních chyb vyrobili.

Vítkovice na východ Čech přicestovaly bez dvou středních útočníků Ondřeje Romana s Jiřím Burgrem, které skolila nemoc. „Jsou to jedni z našich nejlepších hráčů, ne-li úplně nejlepší. Bylo těžké hrát bez nich," přiznával Kolouch. A obejít se bez nich budou muset nejspíš i v neděli.

„Šance, že nastoupí, je minimální. Ani jsme je nebrali s sebou, protože měli vysokou teplotu. Jirka Burger bere od soboty antibiotika, ten nebude určitě. A jestli pošleme pro Ondru Romana, aby přijel, je ve hvězdách," je Svozil spíš pesimistou.

Kolouch ale věří, že si tým poradí i bez nich. „Začneme úplně jinak a vyhrajeme! A v úterý pak celou sérii zvrátíme na naši stranu," vyhlašuje třiadvacetiletý útočník. „Možné je všechno, ale nacházíme se teď v těžší pozici, než když jsme přijeli do Pardubic," uvědomuje si Svozil.

Reklama

Související témata: