Hlavní obsah

Kempný nám spadl z nebe, tvrdil Patera po přerušení sparťanské série porážek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové Spartě se povedlo během 24 víkendových hodin získat do obrany ze zámoří se vracejícího 32letého reprezentanta Michala Kempného, a ještě bez něj v sestavě také přerušit sérii tří extraligových porážek, když udolala Mladou Boleslav 3:2 v prodloužení.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pavel Patera na lavičce pražské Sparty během utkání na Kladně

Článek

„Chtěli jsme novou tvář uvítat vítězně. Kempas je extratřída, dodá nám velkou zkušenost na ledě i v kabině," říkal útočník Michal Řepík, jenž z přečíslení svým druhým gólem zápas rozhodl. Kempný by měl dres pražského klubu, s nímž podepsal dvouletou smlouvu, obléct už ve středu při předehrávce 31. kola proti Vítkovicím.

Během nedělního utkání držitel bronzu z letošního MS jen z hlediště zamával divákům a napjatě sledoval, jak si Sparta nechala mezi prsty proklouznout tříbodový zisk. Ještě čtyři a půl minuty před koncem vedla 2:0, jenže během 182 vteřin dovolila Boleslavi vyrovnat.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Michal Kempný už se Spartou v sobotu dopoledne trénoval.

„Celou dobu to byl dost urputný boj. Ke konci jsme se ale nechali zamotat v pásmu a zbytečně to pustili z ruky," líčil Řepík. „Tak zkušený obránce jako je Michal Kempný bude obrovskou posilou, dodá potřebný klid do zadních řad. Spadl nám tak trochu z nebe," uvedl kouč Pavel Patera na adresu vítěze Stanley Cupu z roku 2018.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Michal Kempný už ve sparťanském na ledě O2 areny.

Do NHL v této sezoně ale Kempný vůbec nezasáhl a po dvou zápasech na farmě Seattlu si Kempný domluvil ukončení kontraktu a přiletěl zpátky do Česka. „V zámoří to nevyšlo tak, jak jsem si představoval. Po poradě s rodinou jsem tam už nechtěl zůstat v pozici někoho, kdo zoufale čeká," vysvětlil Kempný návrat do extraligy po sedmi letech.

Tehdy hrál za Brno, nyní volil Spartu s ohledem na její ambice i na fakt, že má právě v Praze zázemí. „O příchod Michala jsme usilovali od léta a byla mezi námi domluva pro případ, že by s angažmá v NHL nastal nějaký problém. Těší nás, že jsme zůstali dál jeho první volbou," uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec