Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 3:2 ppSparta přišla o náskok. O vítězství rozhodl v prodloužení Řepík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Řepík 1 : 0
53. Tomášek (trestné střílení) 2 : 0
56. Lunter 2 : 1
59. Kousal 2 : 2
64. Řepík 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty zdolali ve 14. kole extraligy doma Mladou Boleslav 3:2 v prodloužení a zabrali po třech porážkách za sebou. V čase 63:21 rozhodl svým druhým gólem v utkání kapitán Michal Řepík. Bruslařský klub venku po předchozích dvou výhrách opět bodoval, ale Sparta mu oplatila porážku 2:4 z úvodu sezony.

Foto: HC Sparta Praha

Kapitán Sparty Michal Řepík.

Článek

Sparta nastoupila ještě bez čerstvé posily obránce Michala Kempného, který po krátkém působení na farmě v Coachella Valley v AHL rozvázal smlouvu se Seattlem. Měl se se zařadil do sestavy ve středečním domácím duelu s Vítkovicemi.

V úvodu byli aktivnější hosté, ale velké šance neměli a stejně tak Sparta. Ta se v polovině úvodní třetiny neprosadila ani při Kotalově vyloučení. Blízko otevření skóre byli až při trestu domácích za špatné střídaní před první pauzou Kantner a z dorážky Fořt, ale Kovář zasáhl.

Ve druhé třetině měli hosté výraznou střeleckou převahu, ale bezbrankové skóre se neměnilo. V 29. minutě pomohla Kovářovi po střele Lantošiho z pozice mezi kruhy horní tyč. Potom se Bruslařský klub ubránili při Beránkově vyloučení, při kterém Horák v dobré pozici nezamířil přesně. Sparta zase odolala při Jandusově pobytu na trestné lavici.

Do třetí části vstoupila Sparta náporem. Dvě možnost měl Simon, potom se dostal před Krošelje Erik Thorell, ale slovinský gólman držel čistý štít. Mladá Boleslav se neprosadila při Krutilově vyloučení a v čase 48:25 se radovali domácí. Z pravého kruhu se přes stínícího Sobotku trefil Řepík.

Vyrovnal mohl po Pláňkově přihrávce Kousal, ale Kovář svůj tým podržel. V 52. minutě trefil Erik Thorell bekhendovou dorážkou levou tyč a Sparta zvýšila náskok v čase 52:38. Pýcha fauloval v šanci Tomáška, který nařízené trestné střílení proměnil blafákem do forhendu.

V 56. minutě nabídl Šťastný puk mezi kruhy Lunterovi, který trefil pravý horní roh Kovářovy branky. Při power play nejdříve Horák nedokázal zamířit do prázdné branky. Vynutit prodloužení se podařilo 81 sekund před koncem Kousalovi, který prostřelil Kováře mezi betony.

V nastavení měl možnost po krásném průniku hostující kapitán Stránský i jeho spoluhráč Lantoši. Radovala se ale Sparta, když Horákovu nabídku v přečíslení proměnil Řepík.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodl. (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 49. Řepík (R. Horák), 53. Tomášek z trestného střílení, 64. Řepík (R. Horák) - 56. Lunter (Šťastný, Hanousek), 59. P. Kousal (Aberg, Lantoši). Rozhodčí: A. Jeřábek, Jiří Ondráček II - Jiří Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 4:2. Bez využití: Diváci: 7563.
Sparta: Jakub Kovář - Krutil, Krejčík, M. Jandus, Němeček, Polášek, Moravčík, Mikliš - Řepík, R. Horák, Sobotka - D. Simon, Tomášek, E. Thorell - Konečný, D. Vitouch, M. Forman - M. Vitouch, G. Thorell, Safin. Trenér: Patera.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Pýcha, Stříteský, R. Jeřábek, Hanousek, Lintuniemi, Štich - J. Stránský, Fořt, Aberg - Šťastný, Lantoši, Lunter - P. Kousal, Kotala, Kantner - Eberle, Bičevskis, M. Beránek. Trenér: Čihák.

Reklama