Hlavní obsah

Kladenský útočník zůstal ležet, musel do nemocnice. Jágr odešel už v první třetině

Kladenský Ondřej Machala po drsném ataku od hradeckého Bohumila Janka během druhé třetiny zápasu extraligy zůstal ležet na ledě. Ještě na stadionu se po ráně podle dostupných informací útočník Rytířů probral, ale přesto mířil do nemocnice.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Ondřej Machala z Kladna a Martin Štohanzl z Hradce Králové.

Článek

Pro Kladno to byl od začátku zápas hrůzy. Na ledě absentující majitel klubu Jaromír Jágr sledoval od začátku počínání Rytířů jen ze střídačky, ale už v průběhu první třetiny ji opustil a už se na ni nevrátil.

Kladno na začátku druhé části nevyužilo ke korekci stavu Perretův trest a právě francouzský útočník ve 24. minutě po střele Kevina Klímy zajistil Východočechům už šestibrankový náskok.

Hned za sedm sekund ve středním pásmu fauloval zákrokem na hlavu Jank Machalu, který zůstal chvíli nehybně ležet na ledě, následně opustil hřiště na nosítkách a zamířil do nemocnice. Hradecký bek dostal trest na pět minut a do konce utkání, které ovšem jeho tým vyhrál hladce 9:2.

"Hodnotí se mi to samozřejmě velice těžko. Za mě to byl ostudný výkon. Po několika dnech přípravy v reprezentační pauze jsme vlezli na led, po čtyřech střídáních jsme prohrávali 0:3 a o zápasu bylo rozhodnuto. Jarda (Jágr) měl opět problém s přitahovačem, takže dneska nenastoupil. U Ondřeje Machaly doktor říkal, že má otřes mozku. Ještě než odjel do nemocnice, tak začal vnímat. Další zprávy nemám," uvedl kladenský kouč David Čermák.

Reklama

Související témata: