Hlavní obsah

Kladno - Hradec Králové 0:3Kladno i s Jágrem v sestavě zůstalo bez bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Smoleňák 0 : 1
39. Lev 0 : 2
59. Blain 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v utkání 3. extraligového kola v Chomutově nad domácím Kladnem 3:0. Východočeši tak ve svém druhém vystoupení odčinili úvodní porážku 0:1 z Liberce a získali první body v sezoně, Rytíři na ně i po třetím odehraném utkání dál čekají. Už po 20 sekundách dal vítězný gól útočník Radek Smoleňák. Čisté konto uhájil Štěpán Lukeš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Kehar z Kladna, brankář Kladna Landon Bow a Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Článek

Kladenští s hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem v sestavě jako kdyby se dostatečně nepoučili z nedělního vystoupení v Českých Budějovicích, kde inkasovali hned sedm branek. Hned v úvodním střídání je nachytal Smoleňák. Rytíři pak byli ve zbytku úvodní části o něco aktivnější, jenže marně hledali recept na Lukeše.

Brzy mohli odpovědět Filip s Bílkem, jenže neuspěli. V polovině třetiny hráli Středočeši dokonce 26 sekund pět na tři, Kubíkovu dobře mířenou střelu z prostoru mezi kruhy však dokázal strážce hostující branky vytěsnit. Když pak neuspěl před přestávkou ani Hlava, odnesli si hosté do kabin těsné vedení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna a Kevin Klíma z Hradce Králové.

Ve druhé dvacetiminutovce se karta obrátila a Kladno držel nad vodou především výborně chytající Bow. V úvodu proti němu neuspěli Pavlík a Perret. Další výbornou příležitost k vyrovnání pak měli Rytíři v podobě takřka dvouminutové početní výhody čtyři na tři, ale i v tomto případě přišla jejich snaha vniveč.

Velkou možnost spálil na druhé straně Cingel, pak Královéhradečtí nevyužili kratičkou přesilovku pět na tři, ale v té klasické, která následovala, už zvýšil na dvoubrankový rozdíl Lev.

V polovině třetího dějství byly k vidění dvě velké šance na obou stranách, Kevin Klíma ani Plekanec však skórem nepohnuli. Podařilo se to až v samém závěru Blainovi, který při přesilovce, při níž Kladno zariskovalo s hrou bez gólmana, definitivně rozhodl.

3. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Smoleňák (Blain), 39. Lev (McCormack, Cingel), 59. Blain. Rozhodčí: Hradil, Sýkora - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. Diváci: 1076.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, Ticháček, Wood, Funk - Kubík, Plekanec, Hlava - M. Beran, Pitule, Račuk - Hajný, Ciampini, Kristo - Jágr, M. Filip, Bílek. Trenér: D. Čermák.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Jergl, Cingel, Smoleňák - Orsava, Lev, Perret - Oksanen, Lalancette, Pilař - Kelly Klíma, P. Koukal, Kevin Klíma. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: