Hlavní obsah

Klepišem to nekončí. Jágr sehnal Kladnu další posilu s reprezentačními zkušenostmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mistrem světa z roku 2010 Jakubem Klepišem kladenské posilování před blížícím se startem hokejové extraligy nekončí. Tým hrajícího majitele Rytířů Jaromíra Jágra doplní 27letý švédský útočník Adam Brodecki. Rodák ze Stockholmu nastupoval poslední sezonu ve finské nejvyšší soutěži za Jyväskylä, předtím hrál osm let elitní ligu doma za Brynäs, Växjö a Malmö.

Foto: Profimedia.cz

Adam Brodecki v době, kdy nastupoval za švédské Växjö.

Článek

„Jsem nadšený, že se připojím ke Kladnu. Zatím toho o městu ani zemi tolik nevím, ale o to více se těším, že všechno poznám a bude toho spousta nového," uvedl Brodecki, jenž v sezoně 2018/19 odehrál čtyři zápasy za seniorskou reprezentaci a předtím byl stabilním členem mládežnických nároďáků.

V uplynulém ročníku si v Jyväskylä nevedl špatně, v 52 zápasech zaznamenal 15 gólů a 13 asistencí. 180 centimetrů vysoký pravák se přesto rozhodl soutěž opustit a zamířil do Česka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rytíři Kladno (@rytirikladno)

„Chtěl jsem zkusit něco nového. Když se mnou začalo komunikovat Kladno, měl jsem z toho dobrý pocit a tomu týmu chci opravdu pomoci. Byl bych rád, kdybychom spolu dokráčeli k nějakému týmovému úspěchu," dodal Brodecki, šampion švédské ligy z roku 2019 s Växjö.

Kladno vstoupí do extraligy příští pátek proti Pardubicím na svém zrekonstruovaném zimáku, kvůli kterému muselo minulou sezonu strávit v chomutovském azylu. Kromě Brodeckého a Klepiše získali Rytíři v letní pauze rovněž gólmana Brízgalu na hostování ze Sparty, obránce Slováčka z finské Raumy, Cibulskise ze švédského Brynäs, Sotniekse z Dinama Riga a Vebera ze Slavie a do útoku O. Bláhu z Ústí nad Labem, M. Procházku z Litoměřic a Michnáče z Prešova.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice