Hlavní obsah

Klíčové byly přesilovky, my jsme si při nich pomohli, věděl pardubický Říčka

Petr MarekSport.czPrávo

Hokejisté Pardubic po třech porážkách ve 28. kole extraligy zabrali, když dokázali vyhrát 4:1 v Olomouci. K zisku tří bodů přispěl dvěma asistencemi nejproduktivnější hráč Dynama Robert Říčka, který má na svém kontě 16 gólů a osm přihrávek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Lukáš Klimek z Olomouce a Jan Košťálek z Pardubic.

Článek

„Chtěli jsme strašně vyhrát. Do pauzy je ještě pět zápasů. Příště máme Třinec, pak jedeme do Zlína..., samé těžké duely. Nechtěli jsme dopustit nějakou delší šňůru proher. Jsme rádi, že to pro nás dobře dopadlo," radoval se pardubický útočník.

Klíčové byly podle něj přesilovky. „Domácí jich měli šest a my inkasovali jen jednou, na 1:1, když hráli pět na tři. V předchozích utkáních jsme se jich vyvarovali, ale teď jich bylo zase hodně. Naštěstí nás podržel skvělý Dominik Frodl v bráně," podotkl Říčka.

Pardubice měly přesilovky dvě, a obě využily. „Nebyly to žádné secvičené akce. Dnes už každý sleduje videa, a tak víte, jak to soupeři hrají. Není proto jednoduché vymyslet něco nového. Góly přišly po tečovaných střelách. Takové teď často padají, nebo z dorážek. Bylo důležité, že jsme si přesilovkami pomohli. Zápas rozhodly," věděl.

Po dvou asistencích mu chybí už jen bod, do sezónního maxima, kterého dosáhl v dresu Sparty. „Statistiky moc nesleduji. Nejsou pro mě tolik důležité. Jsem ale rád, že týmu bodově přispívám. V poslední době to už ale není tak slavné. Šancí už tolik nemívám. A dnešní nahrávky, ty byly spíše šťastné," prohlásil.

V lajně hrál s Davidem Ciencialou a překvapivě i s Anthonym Camarou, který se v posledním zápase do sestavy Dynama nevešel, byť v minulé sezóně patřil v týmu k nejlepším. A právě Kanaďanovi přihrál na gól, po kterém se Pardubice ujali vedení 2:1.

„Dosud jsme spolu hráli jen půl zápasu. Moc to nefungovalo, a tak to trenéři proházeli. Ani dnes jsme se však při hře pět na pět do toho moc nedostali. Hrálo se hodně přesilovek, a tak hlavně první půlka zápasu byla dost rozkouskovaná," uvedl k souhře dvaatřicetiletý hokejista.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice