Hlavní obsah

Vítkovice - K. Vary 6:1Klubový rekord pro Rideru, řádil Lakatoš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Mikuš 1 : 0
18. Dej 2 : 0
23. Lakatoš 3 : 0
33. Chlán 4 : 0
36. Lindberg 5 : 0
44. Mueller 6 : 0
49. Gríger 6 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic ve 49. kole extraligy jednoznačně přehráli Karlovy Vary 6:1. Jedním gólem a třemi asistencemi se o to zasloužil Dominik Lakatoš. Vítkovičtí tak vytvořili aktuálním ziskem 95 bodů klubový rekord v základní části extraligy v tříbodovém systému a stále drží druhé místo před dotírající Spartou.

Foto: Profimedia.cz

Dominik Lakatoš na archivním snímku

Článek

Přestože tomu konečný výsledek nenasvědčuje, hosté měli lepší vstup do utkání. Rachůnek a Kohout ho mohli přetavit i ve vedoucí gól, ale v krátkém sledu nájezd dvou na jednoho oba zakončili střelou do Stezky. Odhodlání Energie jako kdyby rozleptal první inkasovaný gól. Mikuš v osmé minutě se štěstím udržel puk na modré čáře a pak ho příklepem poslal za Habalova záda.

Od té chvíle Vítkovičtí zápas ovládli. Po Fridrichově dorážce vyhazoval kotouč z prázdné branky Mikyska, ale v 18. minutě se v přesilovce lehce uvolnil Lakatoš a Dej po jeho přihrávce bez přípravy zblízka podruhé skóroval. Domácí kanonýr se dočkal sedmnácté trefy v sezoně po šesti týdnech.

Rozhodující direkt zasadil hostům ve 23. minutě Lakatoš, který ve vlastním oslabení uzmul puk, ujel a blafákem pokořil Habala potřetí. Domácí soupeře přehrávali a z tlaku těžili i další góly.

Mikušovu ránu ještě zastavila tyčka, ale ve 33. minutě dostal spoustu místa před brankou Chlán a prostřelil Habala. Karlovarské laxnosti navíc v 36. minutě využil i Lindberg, jenž vjel do útočného pásma a jeho rána propadla Habalovi mezi rukou a tělem do sítě.

Stejná šance se vzápětí naskytla i hostujícímu Grígerovi, jenž ale ze sóla nechal vyniknout Stezku.

Do poslední části hosté vystřídali brankáře, ale Lukeš po 190 sekundách lovil puk ze sítě, když nedosáhl na Muellerovu teč. Až v dvojnásobné přesilovce se Karlovy Vary dočkaly čestného úspěchu: Gríger za Stezkova záda tečoval střelu Stříteského. O branku mohl porážku zmírnit ještě Beránek, jeho příležitost však zmařil Stezka.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Mikuš (Fridrich, Lakatoš), 18. Dej (Lakatoš, Kotala), 23. Lakatoš, 33. Chlán (Raskob, Lakatoš), 36. Lindberg (Roberts Bukarts, Lednický), 44. Mueller (Roberts Bukarts, Raskob) - 48. Gríger (Stříteský, Hladonik). Rozhodčí: Květoň, Pražák - Blažek, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 5809.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, Gewiese, Prčík, Stehlík - Mueller, Lindberg, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Kalus, Kotala, Jarůšek - Lednický, M. Přibyl, Dej. Trenér: Holaň.
Karlovy Vary: Habal (41. Lukeš) - Huttula, D. Mikyska, Stříteský, M. Kočí, Havlín, Rohan - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kružík, Gríger, T. Rachůnek - Kofroň, Hladonik, Koffer - Kohout, Jiskra, Redlich - od 41. navíc Juusola. Trenér: Bruk.

Reklama

Související témata: