Hlavní obsah

Koho do branky na šestý zápas finále? Brankáře střídala Sparta i Třinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak Třinec, tak i Sparta v pátém finále extraligy sáhly ke změně v brankovišti. Za Júliuse Hudáčka šel ve druhé třetině do brány Pražanů Matěj Machovský. Za jedničku Ocelářů Ondřeje Kacetla pak do duelu naskočil Marek Mazanec. Podrží trenéři původní jedničky, nebo naopak vsadí na gólmany, kteří dochytali minulý zápas? Téma rozebíral s experty hokejový pořad Příklep na Sport.cz.

Spartu s Třincem čeká šesté finále. Koho oba týmy postaví do branky? Diskuse z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

V případě Sparty se brankářský rébus řeší podruhé v letošním play off. Už před začátkem semifinálové série s českobudějovickým Motorem bylo otázkou dne, zda dostane přednost Matěj Machovský, nebo Július Hudáček.

Tehdy však byly karty rozdané opačně. Machovský zahajoval sérii s Libercem jako brankář číslo jedna, ale v prodlužovaném rozhodujícím střetnutí byl střídán a jeho nástupce Hudáček od svého příchodu do hry neinkasoval. Za 75 minut zlikvidoval 31 střel soupeře, a nakonec to byl on, kdo se v play off stal novou jedničkou Pražanů.

PŘÍKLEP: S Jalonenem jsem neměl nejlepší vztah. Jaký byl jako trenér?Video: Sport.cz

„Znám ho i z KHL, je to výborný gólman. Je zkušený a umí si poradit s tlakem a tíhou šestého zápasu," hodnotí slovenského brankáře v barvách Sparty Jakub Nakládal. „Všichni ti gólmani, co nastupují za Spartu, tak i ti v Třinci, jsou kvalitní," dodává obránce se zkušenostmi z KHL i NHL a naznačuje, že trenéři musí mít zamotanou hlavu. Konkurence na brankářském postu je velká.

Hosté v hokejovém pořadu Příklep ve studiu Sport.cz zkusili odhadnout, kdo dostane v klíčových bitvách o mistrovský titul přednost. Koho vybrali, to se dozvíte ve videu.

Šestý finálový zápas se hraje ve čtvrtek od 19:00 v pražské O2 areně, přímý přenos vysílá ČT Sport i O2 Sport.

Reklama

Související témata: