Hlavní obsah

Kometa bez dresů. Vrátí je naštvaní brněnští příznivci hokejistům?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to publikum věrné, leč taky náročné. A tak když brněnská Kometa prožívá tuze bídný prosinec, v němž získala i se středečním duelem proti Hradci Králové pouhé tři body a už před Vánocemi odvolala kouče Pešouta, rozhodlo se to fanouškovské jádro řešit po svém. Po pondělním výprasku 2:7 v Třinci sebral jeden z brněnských příznivců týmu venkovní sadu dresů a při domácím zápase proti Hradci je vyvěsil na tribunu s varovným vzkazem: „Dnes hrajete o své dresy.“

Foto: Paprskář Pavel, ČTK

Venkovní dresy hráčů Komety zavěšené pod kotlem domácích fanoušků před utkáním s Hradcem Králové.

Článek

Kometa se snažila, hrála aktivně a měla nadosah tříbodové vítězství, na které marně čeká od půlky listopadu. Jenže 24 vteřin před koncem Mountfield při power play vyrovnal, aby v prodloužení – když byl na puku – znovu odvolal brankáře a vstřelil vítězný gól. A tak místo potěšení a uklidnění příznivců Komety se frustrace ještě nahromadila.

„Fanoušci jsou nespokojení, mají na to naprosté právo. Nikdo z nás tam dole taky není spokojený. Dnes tam visely naše dresy, ale já jsem neviděl na ledě nikoho, kdo by neodvedl maximum. Bohužel jsme opět inkasovali těsně před koncem, to je skoro až k nevíře," řekl po utkání novinářům útočník Jakub Flek.

Foto: Paprskář Pavel, ČTK

Venkovní dresy hráčů Komety zavěšené pod kotlem domácích fanoušků.

Když dostal otázku, jak se „kotel" k dresům dostal, jen odvětil: „To nebudu komentovat. Zeptejte se pana Zábranského nebo někoho z pověřených lidí. Já jsem hráč a jsem od toho, abych hrál hokej."

Jenže nikdo z pověřených na pozápasovou tiskovou konferenci nedorazil a asistent trenéra Jiří Horáček k prapodivné a téměř nevídané situaci uvedl prosté: „No comment."

Podle regionální přílohy MF DNES měl dresy v Třinci posbírat zástupce fanoušků přímo v šatně. Zda je hráči či klub odevzdali dobrovolně, není jasné. Stejně tak, jestli se i po porážce v prodloužení dočkali vrácení a budou je mít k dispozici na páteční zápas v Plzni, či budou muset zvolit jinou sadu.

Sport.cz se snažil kontaktovat tiskového mluvčího Komety, ten však ve čtvrtek dopoledne nezvedal telefon.

Reklama