Hlavní obsah

Kometa padla venku i v hale. V tabulce se díváme dozadu, hrajeme o záchranu, připustil Holík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To nebyl povedený víkend. V pátek brněnští hokejisté nestačili ve speciálním utkání pod otevřeným nebem na Národním fotbalovém stadionu v Bratislavě na Třinec (1:6) a o dva dny později padli i v dalším extraligovém duelu ve své hale 2:5 s Vítkovicemi. Kometa tak nenavázala na předchozí triumf v Olomouci a dál se trápí. A fanoušci dali hlasitě najevo nelibost nad jejím výkonem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Ščotka z Brna, Marek Kalus z Vítkovic, Rhett Holland z Brna, brankář Brna Dominik Furch a Jakub Flek z Brna.

Článek

S Vítkovicemi sice dokázala dvakrát dorovnat jednobrankové manko, avšak soupeř pak ještě do první pauzy přidal další dva góly. „Inkasovali jsme dvakrát v oslabení. Ta se nám teď nedaří," posteskl si centr elitní formace Komety Petr Holík. „Jsme sice pořád devátí, ale musíme se dívat v tabulce pod sebe. Hrajeme o záchranu. Kdybychom ještě dvakrát prohráli, mohli bychom spadnout úplně na chvost. Ke každému zápasu ve zbytku základní části extraligy musíme tudíž přistoupit tak, jako by šlo už o play off. Ze situace, do níž jsme se dostali, se musíme co nejdřív vyhrabat a začít konečně zase pravidelně bodovat," předsevzal si.

Brněnský trenér Patrik Martinec vzal góly inkasované v oslabení na sebe. „Jdou za mnou, všechno bylo špatně. Byla to moje chyba. Náš záměr nám nevyšel, Vítkovičtí nás přechytračili," přiznal. V prostřední dvacetiminutovce se jeho mužstvo nadechlo za stavu 2:4 k náporu. „Jenže kontaktní branku se nám vstřelit nepodařilo. A v poslední části jsme už neměli síly na zvrat," připustil.

Věří v lepší budoucnost. „Každý z nás se musí nad sebou zamyslet a začít s nápravou od jednoduchých věcí. Naším úkolem teď bude připravit hráče v hlavách na další zápas na Spartě. Pojedeme do Prahy s čistými hlavami. Nemáme tam co ztratit, pokusíme se o překvapení," plánoval Martinec, jenž nepotvrdil, že se Brňané zajímají o gólmana Machovského. „Máme Furcha a Čiliaka, což je kvalitní dvojice," je si jistý. Za Kometu premiérově nastoupil z prvoligového Zlína hostující útočník Ondráček. „Bohužel se hned ve třetí minutě zranil," mrzí kouče.

Hokejistům Vítkovic chyběl v Brně nemocný střelec Mueller, který přišel do Ostravy před sezonou právě z Komety, avšak na jejich výkonu to nebylo příliš znát. „Máme radost, že jsme napravili páteční domácí klopýtnutí s Kladnem. Utkání jsme zvládli velmi dobře. Pomohli jsme si dvěma využitými přesilovkami, sami jsme naopak domácí do početní převahy nepouštěli," liboval si asistent Radek Philipp.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín