Hlavní obsah

Brno - Litvínov 3:1Kometa po bleskové obrátce porazila Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Zdráhal 0 : 1
49. Kundrátek 1 : 1
50. Pospíšil 2 : 1
59. Pospíšil 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Brna zvítězili v úterním 34. kole extraligy nad Litvínovem 3:1 a přerušili tak sérii čtyř proher v řadě. Ze tříbodového zisku se radovali po 14 duelech, naposledy porazili naplno Plzeň 18. listopadu loňského roku. Dvěma góly se blýskla slovenská posila Kristián Pospíšil. Litvínov navzdory vedoucímu gólu ve 45. minutě prohrál počtvrté v řadě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Litvínova Šimon Zajíček se ohlíží za pukem po šanci Petra Holíka z Brna.

Článek

Kometa začala velmi aktivně a už ve třetí minutě mohl otevřít skóre její nejlepší střelec Horký, jenže ze slibné pozice orazítkoval jen tyč. Ofenzívu Brna táhl v úvodu první útok, do šance se dostali Flek a znovu Horký, ale Zajíček v brance odolával.

Litvínov měl v první třetině spoustu starostí s bráněním, ustál jedinou domácí přesilovku a další příležitosti Fleka a Zaťoviče.

Brnu chyběl ke gólovému prosazení větší důraz a tlak směrem do přebrankového prostoru. A někdy i kousek štěstí, jako v případě debutanta Pospíšila, který trefil tyč.

Severočeši dostali v polovině základní hrací doby možnost půlminutové dvojnásobné přesilovky, jejím výsledkem ale bylo jen nastřelené břevno po střele Sukeĺa.

V závěru druhé třetiny rozezvučel Raška potřetí tyč hostující branky a na druhé straně nevyzráli Stránský se Sukeľem na Čiliaka, jehož beton zmařil největší šanci zápasu.

Ve 45. minutě otevřel skóre Litvínovský Zdráhal, domácí si vzali trenérskou výzvu kvůli možnému nedovolenému atakování brankáře, ale neuspěli.

Kometě stačila jedna jediná minuta na to, aby vývoj otočila. Nejprve v přesilovce propálil vše před sebou Kundrátek a o 60 vteřin po něm se v prvním zápase v brněnském dresu prosadil Pospíšil. A slovenský reprezentant pak velmi cenné vítězství Brna potvrdil gólem do prázdné litvínovské branky. Brno tak porazilo Severočechy podruhé v sezoně.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 49. Kundrátek (A. Zbořil, Holík), 50. K. Pospíšil (Strömberg), 59. K. Pospíšil (Kundrátek) - 45. P. Zdráhal (D. Zeman, Š. Stránský). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:4, navíc K. Pospíšil - Gut oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 5098.
Brno: Čiliak - Kundrátek, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gulaši, Hrbas, F. Němec - Horký, Holík, Flek - K. Pospíšil, A. Zbořil, Raška - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Kollár, Malý, Dufek. Trenér: P. Martinec.
Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Jaks, Demel, Wesley - P. Zdráhal, M. Sukeľ, Š. Stránský - Abdul, Estephan, Kudrna - Hlava, Gut, P. Straka - Šalda, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec