Hlavní obsah

Brno - Olomouc 3:0Kometa porazila Hanáky počtvrté v sezoně, Furch se blýskl čistým kontem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Flek 1 : 0
25. Koblížek 2 : 0
34. Vincour 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety i počtvrté v sezoně vyhráli nad Olomoucí. Brňané tentokrát zvítězili na domácím ledě nad Hanáky 3:0 a bodově se na ně dotáhli v tabulce. Šesté čisté konto v sezoně udržel Dominik Furch.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád inkasuje gól. Zprava Kim Strömberg z Brna a Tomáš Černý z Olomouce.

Článek

Olomouc dokázala z posledních devíti zápasů vyhrát pouze dvakrát, na rozdíl od svých konkurentů v boji o sedmé či osmé místo, které zajišťuje lepší pozici pro předkolo play off, mají Hanáci k dobru úterní dohrávku na Spartě.

V opatrném začátku zahrozili náznakem střeleckých příležitostí domácí Horký s Kollárem, skóre se ale měnilo po kuriózní situaci. Brno vytěžilo gól ve vlastním oslabení a dobrém forčekinku, když Konráda zaskočil z téměř nulového úhlu a ještě bekhendem od mantinelu Flek.

Duel pak rozkouskovala řada vyloučení na obou stranách, pět minut dostali za bitku domácí Kučeřík a hostující Švrček. Ve vlastním oslabení se také zrodila šance Kuska, jehož nájezd z pravého křídla zlikvidoval Furch.

Kometa v úvodu druhé třetiny nevyužila minutu trvající výhodu dvou hráčů na ledě, ale náladu si spravila pár vteřin po vypršení dalšího olomouckého trestu, když Konráda propálil z mezikruží Koblížek.

Příležitost ke korekci měli Hanáci rovněž v početní výhodě, jenže Navrátil trefil jen spojnici tyče a břevna. Lepší a hlavně přesnější koncovku pak prokázali domácí, pas z obranného pásma krásně zužitkoval Vincour a nedal Konrádovi šanci.

Od té doby měla Kometa hru pod kontrolou a pohodu si přenesla i do závěrečného dějství. Důsledně bránila střední pásmo, nepouštěla hosty do předbrankového prostoru. Závěr zápasu přinesl minimum šancí, což vyhovovalo domácímu Furchovi, který udržel čisté konto.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Flek (Vincour), 25. Koblížek (Holík, Strömberg), 34. Vincour (Ščotka). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Kučeřík (Brno) a Švrček (Olomouc) 5 min. Bez využití. Oslabení: 1:0. Diváci: 6548.
Brno: Furch - Fajmon, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, J. Ondráček - Šalé, Strömberg, Zaťovič - Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, A. Zbořil, Vincour. Trenér: P. Martinec.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Rašner, T. Galvas, Švrček, T. Černý, Řezníček, Mareš - J. Navrátil, Kusko, Plášek - Bambula, J. Knotek, Olesz - Menšík, Strapáč, Klimek - A. Rutar, Kučera, Tomeček. Trenér: Tomajko.

Reklama