Hlavní obsah

Kometa potřetí v řadě vyhrála, ale strachuje se o kapitána. Nesmíme usnout na vavřínech, varuje Zbořil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohutnou přestřelku zvládli lépe. Brněnští hokejisté přetlačili na svém ledě Litvínov 5:4 a připsali si třetí extraligový triumf v řadě. V tabulce nejvyšší soutěže se posunuli na šestou příčku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Otřesený Martin Zaťovič z Brna odchází do šatny. Vlevo Radek Koblížek z Brna, vpravo Michal Gulaši z Brna.

Článek

„V týmu teď panuje pochopitelně mnohem lepší nálada než na začátku sezony, kdy se nám příliš nedařilo. V žádném případě nesmíme ovšem usnout na vavřínech. Musíme dál pracovat na sto procent. Nebo raději na sto padesát," usmívá se útočník Komety Adam Zbořil, který v oslabení svého týmu přihrál ve 45. minutě na vítěznou trefu Kollárovi. „Litvínovští odešli střídat, a tak nám vytvořili na ledě nečekaný prostor. Šanci jsme využili. Viděl jsem, že si Andrej Kollár najíždí mezi kruhy. Perfektně poslal puk do šibenice," pochválil parťáka.

Zbořila potěšilo, že se Brňané vyhrabali z krize, do níž se dostali v prostřední dvacetiminutovce. „Měli jsme v ní zhruba šest hluchých minut. Soupeř byl výborný na puku a dvěma góly přetočil skóre na 3:2 ve svůj prospěch. Naštěstí jsme se ale před závěrečnou třetinou vzpamatovali," oddechl si.

V závěru střetnutí však prožíval těžké chvíle na trestné lavici. Jeho prudké zabrzdění před brankářem Godlou vyhodnotili sudí jako nesportovní chování. „Asi jsem ho trochu nahodil sněhem. Já ale neměl kam uhnout. Hned jsem se Godlovi omluvil. Říkal, že ho překvapilo, že jsem dostal dvě minuty. Stejně jako mě. Vedli jsme jen o gól, a tak to byly na trestné lavici pro mě velké nervy. Všechno ale dobře dopadlo," ulevilo se Zbořilovi.

Po obránci Kundrátkovi však Kometa možná přišla o další oporu. Kvůli zranění nedohrál zápas kapitán Zaťovič. „Odjel na vyšetření do nemocnice. Zatím netušíme, jak to s ním vypadá," tvrdil brněnský kouč Martin Pešout. O tříbodovém zisku jeho mužstva rozhodla podle něj především větší touha po vítězství. „A navzdory čtyřem obdrženým brankám nás podržel brankář Čiliak," měl jasno.

Litvínovští vyšli naprázdno po předchozích čtyřech extraligových duelech, v nichž pokaždé bodovali. „Troufám si říct, že první dvě třetiny jsme měli v Brně většinou herně navrch. Bohužel ztráty puku v rizikových prostorech na začátku poslední části nás stály zápas. Špatně jsme naložili s přesilovkami, při jedné z nich jsme dokonce inkasovali rozdílovou branku," mrzí litvínovského asistenta Karla Mlejnka.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec