Hlavní obsah

Kometa přitiskla Spartě nůž na krk, vítěz základní části čelí vyřazení

Brno

Vítězoslavné tažení základní částí nemusí být hokejové Spartě vůbec nic platné, pokud dnes v Brně nezvládne šesté čtvrtfinále. Kometa si už podruhé odvezla z Prahy výhru (3:1) a před vyprodanou halou bude mít od 18 hodin neobyčejnou šanci na ukončení celé série.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Divíšek z Komety Brno (vlevo) se raduje z gólu do sparťanské sítě.

Článek

„Půjdeme do toho jako v předchozích zápasech. Nesmíme mít v hlavách, že můžeme velkého favorita vyřadit. Ale pěkně si hrát to svoje," nabádal brněnský Leoš Čermák.

Když v sobotu zavezl puk při sparťanské power play do prázdné branky, radovaly se dvě tisícovky brněnských fandů v hledišti i hostující střídačka, na níž však chyběl po zákroku Sachi Treilleho obránce Milan Hruška, jenž putoval do nemocnice na vyšetření kyčle. „Nikdy není příjemné, když někoho odvážejí z ledu na nosítkách. Naštěstí to s Milanem nevypadá tak zle," podotkl brněnský Radim Bičánek.

Zranění spoluhráče Kometu semklo. Ve druhé části otočila stav. „Po naší nepochopitelné chybě," řekl sparťanský asistent Patrik Martinec. A třetí třetinu pak už hosté vzorně ubránili. „Byli jsme blbí, góly jsme jim darovali," zuřil pražský kapitán Michal Broš.

Do brány by se měl znovu postavit Pöpperle

Spartě znatelně chybí zraněný strašák na všechny soupeře David Kočí. V sobotu se musela obejít i bez brankáře Tomáše Pöpperleho, jehož vyřadila ze sestavy zdravotní indispozice. V pondělí by ale nastoupit měl, i když zaskakující gólman Martin Falter odvedl o víkendu dobrou práci. S čistým štítem vyšel i z dlouhého dvojnásobného oslabení. „Bohužel se ale těžko prosazujeme, Brnu stačí vyhazovat puky o prkna," mrzelo Faltra. „Potřebujeme víc kombinace," tvrdil Martinec.

Kometa má na postup do semifinále dva pokusy. Vítr by nemusela mít ani z případného sedmého utkání. Její neúprosný styl je totiž proti Spartě mimořádně účinný. „Do Prahy se už vracet nechceme. Ale doma nesmíme polevit z tempa," burcoval kapitán Bičánek.

„K postupu jsou třeba čtyři vítězství. Brno teď vyhrálo dvakrát po sobě. Takže teď jsme na řadě zase my," věřil naopak Broš.

Reklama

Související témata: