Hlavní obsah

Kometa si i potřetí vyšlápla na extraligového lídra. Jdeme nahoru, těší dvougólového Koblížka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních třech extraligových kolech nastoupili pokaždé proti vedoucímu týmu tabulky, a vždycky si s ním poradili. Po Pardubicích a Olomouci si brněnští hokejisté vyšlápli na svém ledě i na Vítkovice. Díky dvěma trefám útočníka Radka Koblížka přetlačili v dramatickém duelu dosavadního lídra soutěže 2:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor obou gólů Radek Koblížek z Brna.

Článek

„Byly to moje první extraligové góly za Kometu na domácím kluzišti. Ve čtvrtek budu mít 25 roků, takže jsem si nadělil pěkný dárek. Jsem hrozně rád, že jsem mužstvu ve výborném utkání mohl v báječné kulise takhle pomoct. Poslední dobou jdeme výkonnostně nahoru, kéž bychom to potvrdili i v dalším kole na Spartě," přál si Koblížek.

Před svou první brankou mohl nahrávat lépe postavenému parťákovi Flekovi, avšak rozhodl se pro zakončení. „Původně jsem mu přihrát chtěl. Mívám to ve zvyku. Nevím, co se stalo, že jsem se tentokrát rozhodl vypálit. Důležité je, že to tam spadlo, a máme další tři body," netajil obrovskou radost.

Druhým oslavovaným brněnským hrdinou se stal gólman Dominik Furch, jenž byl v brance poprvé u tříbodového triumfu Komety po svém příchodu ze Švédska. Pochytal 39 ze 40 vítkovických střel. „Ani mně nevadí, že jsem v závěru přišel o nulu. I tak jsem si zvedl sebevědomí, a jako tým se dál vezeme na vítězné vlně," liboval si Furch, který zaskočil za zraněného Čiliaka. „Je dobře, že se na nás oba může mužstvo spolehnout," usmíval se.

Kouč Komety Martin Pešout prozradil, že pro začátek střetnutí naordinoval svým svěřencům spíš vyčkávací taktiku. „Vítkovičtí byli poslední dobou ve velké pohodě, nechtěli jsme brzy inkasovat. Asi jsme ale zalezli až moc. Pomohl nám pak gól z přesilovky. Poté se hrálo nahoru dolů. Povedlo se nám dát branku na 2:0 a i když soupeř snížil, nezměrnou bojovností a díky výtečnému Furchovi jsme vítězství uhájili," chválil svoje hokejisty.

Je rád, že na svůj dosud jediný vstřelený gól v Plzni Koblížek proti Vítkovicím konečně navázal. „V lajně se Strömbergem a Zaťovičem se postupně sehrávají. Budou čím dál lepší," očekává Pešout.

Reklama