Hlavní obsah

Kometě to napadalo. Slavit můžeme jen do půlnoci, usmíval se autor dvou gólů Flek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté teď prožívají šťastné období. Za demolici Vítkovic 7:1 si vysloužili od svých fandů potlesk vestoje. Zatímco Kometa si připsala čtvrtý extraligový triumf v řadě, Ostravané naopak zdaleka nenavázali na velmi solidní výkon z úterní odvety semifinále Ligy mistrů na kluzišti švédské Skelleftey.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Všichni teď plníme na ledě to, co máme, a jsme za to odměněni. Po předchozích těsných výhrách nám to tentokrát napadalo. Proto jsme odehráli pohodové utkání,“ liboval si brněnský útočník Jakub Flek, který ke dvěma trefám přidal i asistenci. „Mně i naší lajně se nyní daří a sebevědomí nám díky tomu roste,“ pochvaloval si spolupráci s parťáky z elitní útočné formace Zaťovičem a Cingelem.

Ocenil výborný výkon teprve osmnáctiletého brankáře Komety Jana Kavana. „Chytá fantasticky. Pustili jsme Vítkovice do několika přečíslení, ale on nás podržel. Opakovaně potvrzuje, že na extraligu má,“ tvrdil Flek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Vítkovice 4:0 (31. Flek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na mladého parťáka prozradil, že toho v kabině příliš nenamluví. „Občas mu z legrace říkáme, že už nás bolí hlava z toho, jak je hrozně moc slyšet. On se ale postupně otrká,“ usmál se.

37. kolo: Brno - Vítkovice

Flek úspěšnou brněnskou sérii nepřeceňuje. „Slavit tři body můžeme maximálně do půlnoci. Pak už se musíme začít připravovat na Liberec,“ myslel již na nedělní duel.

Také brněnského asistenta Jiřího Otoupalíka potěšilo, že jeho tým byl v utkání s Vítkovicemi mnohem produktivnější než v předchozích zápasech. „Tentokrát jsme konečně proměňovali šance,“ radoval se.

Trefil se i útočník Martin Kohout, který ve středu v předchozím extraligovém střetnutí s Litvínovem zahodil hned několik střeleckých příležitostí. „Poslední dobou se v koncovce hodně trápil. Snad mu vstřelený gól pomůže a bude mu to už padat mnohem pravidelněji,“ popřál Kohoutovi Otoupalík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Vítkovice 7:1 (44. Flek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vítkovickému asistentovi Jiřímu Veberovi se mimořádně nepovedené utkání nehodnotilo lehce. „V úvodu jsme si vytvořili pár šancí, avšak před brankou Komety jsme postrádali důraz. Poté jsme si to přenesli i do defenzivy. Byli jsme vzadu nedůslední a Kometa potrestala naše okénka v obraně. Zápas podle toho dopadl,“ ulevil si.

Vysokou porážku nesváděl na náročnou cestu ze Švédska. „Vrátili jsme se ve středu ráno, Brno hrálo extraligu až ve středu večer. Na únavu se vymlouvat nemůžeme,“ tvrdil Veber rezolutně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Vítkovice 5:1 (41. Raskob)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nechtěl se příliš pouštět do hodnocení premiérového startu lotyšského reprezentanta Rihardse Bukartse, který nastoupil v útočné řadě po boku bratra Robertse a Barinky. „Svezl se s celým týmem, jemuž se vůbec nedařilo. Na trénincích ale vypadal dobře. Věříme, že pro nás bude v dalším průběhu sezony značným přínosem,“ nedělal Veber závěry z prvního Bukartsova zápasu za Vítkovice.

Reklama