Hlavní obsah

Konec čekání. Třinec se dočkal výhry, Růžička bodů. Na tohle nejsem zvyklý, pousmál se lídr Ocelářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm zápasů čekal Martin Růžička na vstřelený gól i nahrávku. Dočkal se v úterý ve svém osmistém extraligovém utkání na ledě Vítkovic, kde nejprve nahrál na vedoucí branku Andreje Nestrašila a zkraje druhé třetiny vteřinu po konci přesilové hry rozhodl o výhře Třince 2:1.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Růžička z Třince se raduje z první branky v zápase s Vítkovicemi.

Článek

„Trvalo to dlouho, navíc jsme ty předchozí zápasy prohrávali, takže jsem to, že mi to tam nepadalo, docela prožíval. Rozhodně víc, než když mi bylo šestadvacet let. Ale zlomil jsem to a dneska to pomohlo k výhře, kterou jsme nutně potřebovali," vykládal 37letý útočník.

Hokejisté Třince dokázali na ledě druhých Vítkovic vyhrát i podruhé v sezoně a upevnili si tak pozici v první čtyřce. Především ale zastavili sérii pěti porážek, což se Ocelářům stalo naposledy stalo v únoru 2009. „Dlouho jsme tolik proher za sebou nezažili, takže jsme to chtěli urvat za každou cenu. Výborně zahrály speciální týmy v přesilovkách i v oslabení," hodnotil Růžička.

Vítkovičtí dokázali sice také v početní výhodě snížit, další puk ale za Marka Mazanece přes výraznou střeleckou převahu nedostali. Ve třetí části domácí vyslali na třineckou branku dvanáct střel, hosté se osmělili jedinkrát. „Ale vyhráli jsme. Ke konci jsme hráli prostě tak, abychom uspěli," konstatoval Růžička.

Souboj rivalů nabídl málo gólů, zato přehršel vyloučení. Na trestnou lavici usedlo dohromady patnáct borců včetně Marka Kaluse a Daniela Voženílka, kteří se pustili do pěstní bitky. „Dan mě překvapil. Nečekal jsem to, ale skvěle se toho zhostil," pochválil třineckého rváče Růžička.

Na body by ovšem asi vyhrál zkušenější rohovník Kalus. „Asi si něco řekli na buly a Kalousek se k tomu postavil skvěle. Nastartoval nás a dokázali jsme si pak vytvořit obrovský tlak, bohužel jsme ale druhý gól nedali," popisoval vítkovický Rastislav Dej.

„Přesně takové vítězství jsme potřebovali, vydřené, ubojované. Projevila se obrovská síla domácích, hlavně v útočné fázi. Ve třetí části nás sevřeli, výborně zachytal Mazy (Marek Mazanec). Udělali jsme první krok k návratu k dobrým a kvalitním výsledkům," oddychl si trenér Ocelářů Zdeněk Moták.

Domácí vyslali na Mazance devětadvacet ran, dalších pětatřicet střel ale hráči Třince zablokovali. „Třinec je tím známý, hodně blokují, tak to hrají a umí to. Touhle hrou vyhráli tituly," upozornil Dej. „Byl to vynikající zápas s parametry play off. V utkání bylo všechno, i bitka. Dřeli jsme do poslední minuty," přidal se trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec