Hlavní obsah

Konečně, půst zlomil dělovkou. Spadl mi kámen ze srdce, radoval se čtyřbodový Vlach

Umí vystřelit jak z děla jako málokdo v extralize, jenže aktuální sezonu zatím liberecký Jaroslav Vlach sbírá kanadské body spíš za asistence. Posledních 18 duelů minulého roku odmakal s individuální bilancí 0+7. I proti Olomouci nejprve 30letý útočník na tři góly nahrál, než v přesilové hře na konci druhé třetiny bombou ukončil svůj střelecký půst a přispěl k demolici Hanáků 6:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jaroslav Vlach, autor prvního gólu Petr Jelínek, Jakub Rychlovský a Petr Kolmann z Liberce.

Článek

Tenhle gól na 5:1 jste osobně už potřeboval, že?

Určitě. Hodně jsem nad tím už přemýšlel. Někdy to už máte fakt v hlavě. Dneska jsem se ji snažil mít čistou, tolik na to nemyslet a jít střídání po střídání. Jsem za tenhle zápas rád.

Letos sbíráte body hlavně za asistence.

Střílím i tuhle sezonu, ale bohužel mi to tam nepadalo. Šancí jsem měl i hodně, takže jsem rád, že mi to tam spadlo. Za tři body jsme rád. Myslím tři body po tým, (usměje se) Potřebujeme vyhrávat a jestli budou dávat góly Frantové nebo Pepové je jedno.

Když jste nad tím už hodně přemýšlel, měnil jste i něco?

Popravdě ani ne. Snažil jsem se po tréninku střelu furt hodně trénovat, a doufal jsem, že se to pak obrátí dobrým směrem. Ale jak se říká, jedna vlaštovka jaro nedělá. Teď to musím potvrdit.

Pomohly ke gólu i tři předchozí asistence, cítil jste se díky nim sebevědomější?

Jasný. Když máte nějaké body a hrajete dobrý zápas a přijde vám to tam, najednou nad ničím nepřemýšlíte. Určitě méně, než když máte tři šance, gól nedáte, pak už možná v hlavě máte, že byste tohle měl proměnit. Teď jsem měl čistou hlavu, a bylo to dobrý. Uvis (Balinskis) mi puk krásně posunul, zavřel jsem oči a snažil jsem se ho narvat a konečně jsem ho tam dostal. Spadl mi kámen ze srdce a doufám, že v tom budu pokračovat.

Hodně vidět byl i váš parťák z lajny Jakub Rychlovský. Jak se vám spolu hrálo?

Rychlík je výborný bruslař, silný na puku, má skvělou střelu. Je dobrý hokejista, hrálo se mi s ním skvěle. Stejně jako s Petrem Jelínkem. Myslím, že jsme se dnes cítili velmi dobře jako celá lajna.

Hodně vašich spoluhráčů nehrají proti Olomouci rádi. Jak to máte vy?

Myslím, že v extralize není lehkého soupeře. Extraliga je tak vyrovnaná a nemůžu říct, že proti někomu hraju rád a nerad. Myslím, že Olomouc se i dost změnila, a že už není týmem, který sem přijel šedesát minut bránit. A ukazuje se i na jejím postavení v tabulce, že hrají kvalitní hokej.

Reklama