Hlavní obsah

Konrád se radoval z první nuly v play off a chválil produktivního Orsavu: Je skoro jako McDavid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Olomouce v sérii předkola play off s Karlovými Vary zvládli na domácím ledě mečbol, čtvrtý duel vyhráli 3:0 a tím i celou sérii 3:1 na zápasy. Výrazně k vítězství a postupu vedle autora dvou gólů útočníka Jakuba Orsavy přispěl i skvělý gólman Branislav Konrád, který udržel nulu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád odolal ve 4. utkání předkola play off všem pokusům karlovarských hokejistů.

Článek

Co podle vás o vašem postupu do čtvrtfinále rozhodlo?

Začali jsme výborně, perfektně jsme zvládli úvodní domácí zápas. Pak nás soupeř překvapil na svém ledě v prvním duelu, který se nám ani trochu nevydařil. Ve druhém u nich to naštěstí bylo zase naopak, to bylo z pohledu celé série klíčové. Vraceli jsme se za stavu 2:1 na zápasy a bylo zřejmé, že nikdo nechce hrát zítra pátý.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Karlovarský útočník Petr Koblasa mezi olomouckými hráči.

Co bylo zásadní v dnešním utkání? Vedoucí gól?

Určitě. Bylo důležité, že jsme šli do vedení. Pak jsme odskočili na 2:0 a ustáli několik ošemetných situací. Třetí třetinu jsme hráli výborně. Paradoxně Karlovy Vary šanci měly jen při naší přesilovce. Naštěstí jsme neinkasovali a gól na 3:0 nás uklidnil. V té chvíli už jsem v věděl, že to do vítězného konce dotáhneme.

Myslel jste v průběhu utkání na nulu, kterou jste nakonec udržel?

Moc takové věci neřeším. Jak se ale blížil konec, tak už jsem to samozřejmě v hlavě měl. Někde o mně psali, že mám vychytaných 30 nul, ale žádnou v play off. Takže konečně ji mám a mohu být spokojený.

Předkolo jste pro vás nezvykle začal na střídačce. S čím jste do něj vůbec šel?

Nic moc. Deset dnů před play off, v Brně, jsem se zranil a to nebylo nic příjemného. Pod analgetiky to ale nějak zvládám. Honza Lukáš odchytal skvěle první zápas, druhý nevyšel celému týmu. Trenéři se mě pak ptali, zda jsem připravený. Řekl jsem, že ano s tím, že do toho dám všechno a vyšlo to. Zítra by to bylo asi o hubu.

Rozdílovým hráčem série byl útočník Jakub Orsava, který se trefil v každém zápase, vstřelil celkem pět gólů a přidal i tři asistence. Souhlasíte?

Rozhodně. Osm kanadských bodů, které ve čtyřech zápasech zaznamenal, je dost. Je skoro jako útočník Edmontonu Oilers Connor McDavid (smích). Na to, že dlouho také nehrál... Není to sranda. Zápasy jdou rychle po sobě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hráčů Olomouce z gólu.

Co příští soupeř? Přál byste si Pardubice či Vítkovice?

Nevyberete si. Jeden je lepší než druhý. Hlavně si teď musíme dva dny odpočinout a pokusit se využít třeba toho, že měli delší pauzu. Bude to však strašně náročné.

Reklama