Hlavní obsah

Kořenář při premiéře nejprve zmatkoval, pak Spartě vychytal výhru

Ani jeden z těchto soupeřů nevstoupil do letošní sezony hokejové extraligy dobře. Sparta po třech kolech měla na kontě jedinou výhru, poslední Plzeň nezískala ani bod, což na ledě O2 areny nedokázala změnit. Pražané, kteří v extralize premiérově dali v brance důvěru Josefu Kořenářovi, bojovali s mnohem větší chutí než ve čtvrtek Olomouci a po zásluze zvítězili 3:2.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Josef Kořenář ze Sparty dostává gól. Vlevo Kryštof Hrabík z Plzně.

Článek

Sparťanský gólman už odchytal dva zápasy Ligy mistrů, ale v neděli se poprvé představil fanouškům i v domácí soutěži. „V O2 areně jsem nikdy nechytal. Ale mám radši větší haly, takže jsem se cítil dobře, navíc byla parádní atmosféra. Pauzu jsem na výkonu nepoznal. Jsem ve vysokém tréninkovém tempu. Asi jsem to i trochu přepískl, bolely mě nohy," připustil 24letý bývalý brankář San Jose a Arizony.

Pražané po první třetině vedli, vstup do utkání se ovšem Kořenářovi nepovedl, ve 2. minutě špatně rozehrál kotouč, nestihl se vrátit do branky a při střele Filipa Suchého z úhlu ho zachránila tyčka. „Vstřelili jsme první gól, ale po druhé minutě to klidně mohlo být obráceně," usmíval se. Pak ale Spartu držel. „Kluci hráli dobře. Soupeře jsme přehrávali," mínil.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Radost hráčů Sparty z gólu proti Plzni.

Přes deset tisíc fanoušků rozjásal trefou na 2:0 v úvodu poslední části Ostap Safin. Západočeši dokázali v početní výhodě snížit krásnou dělovkou Aleksiho Rekonena, domácí však odpověděli rovněž díky přesilovkové trefě kapitána Michala Řepíka po parádní kombinaci. „Už jsem myslel, že je konec, ale ještě jsme si to zkomplikovali," mrzelo Kořenáře. Toho totiž dvě minuty před koncem překonal znovu finský střelec Rekonen.

Ani jeho druhý gól ale na bodový zisk nestačil a Plzeň vyšla znovu naprázdno. Počtvrté v této sezoně, podruhé pod novými trenéry Petrem Kořínkem a Františkem Bombicem. „Je těžké zůstávat pozitivně naladěný. Ale v kabině se stále povzbuzujeme a věříme, že se všechno zlomí k lepšímu," říkal 29letý útočník

Nulu na kontě po čtyřech kolech měli Západočeši naposledy v sezoně 1974/1975. „Musíme hrát jednoduše. Už jsme trochu našli náš systém. Ale ještě potřebujeme přidat víc gólů. S jedním nebo dvěma se vyhrávat nedá," uvědomoval si Rekonen, který se svými brankami snažil mužstvo nastartovat. „Každou trefu dost slavím. A chci tím napumpovat spoluhráče, zvednout sebevědomí celému týmu," vysvětlil. Další hráči Škody ale zatím střelecky mlčí.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice