Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 2:3 PPKousal rozhodl v závěru o boleslavské výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vlach 1 : 0
3. Kotala 1 : 1
26. Raška 1 : 2
53. Birner 2 : 2
65. Kousal 2 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve 20. kole extraligy na ledě Liberce 3:2 po prodloužení a navázali na páteční vítězství nad Plzní. Naopak Liberec neprodloužil sérii tří výher v řadě a se Středočechy prohrál i druhé vzájemné utkání v sezoně. Utkání rozhodl v čase 64:59 útočník Pavel Kousal.

Foto: Černý Vít, ČTK

Ondřej Najman z Mladé Boleslavi před brankářem Petrem Kváčou z Liberce.

Článek

Liberec do utkání vlétl a již ve 2. minutě šel do vedení. Jelínek vyhrál buly přímo na Vlacha, jehož střela prošla Růžičkovi mezi betony. Bílí Tygři se ale z vedoucí branky neradovali ani minutu a hosté dokázali bleskově vyrovnat. Birnerovu chybu v rozehrávce potrestal střelou pod horní tyč Kotala.

Vedení poté mohl domácím vrátit Ordoš, Růžička ale jeho střelu i následnou dorážku zlikvidoval. Další dobrou příležitost měl po rychlém přečíslení Gríger, jeho střela ale těsně minula Růžičkovu branku. Na opačné straně to nadvakrát zkoušel Ondřej Najman, Kváča si ale poradil. V závěru první třetiny se ještě domácí obranou pěkně prokličkoval Šidlík, stopku mu ale vystavil svým zákrokem Kváča.

Foto: Černý Vít, ČTK

Uprostřed Martin Faško-Rudáš z Liberce, vlevo brankář Jan Růžička a vpravo Martin Ševc z Mladé Boleslavi.

Úvod druhé části přinesl řadu nepřesností na obou stranách a hra se tak odehrávala především ve středním pásmu. Ve 26. minutě se ale Mladé Boleslavi podařilo otočit skóre utkání. Domácí nedokázali opakovaně vyhodit kotouč z obranného pásma, ten se po sérii odrazů dostal až k Raškovi, který střelou k levé tyči překonal Kváču.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Jaroslav Vlach a Petr Jelínek z Liberce se radují z gólu.

Severočeši mohli odpovědět v přesilové hře, Filippiho střelu bez přípravy ale pokryl Růžička. O chvíli později měl znovu Filippi na hokejce vyrovnání, Růžička ale jeho střelu do poloodkryté branky skvěle ukryl v lapačce. Poté dostal Liberec další dvě početní výhody v krátkém sledu za sebou, nesehrál je ale příliš dobře a Růžička byl prakticky bez práce.

Na začátku třetí části si zahráli přesilovku také Středočeši, nevedlo se jim však o mnoho lépe a Kváču vůbec neohrozili. Liberečtí poté přidali na aktivitě a tlačili se za vyrovnáním, naráželi však na dobře zformovanou obranu hostů. V 53. minutě byli ale domácí za svou aktivitu odměněni a dočkali se kýženého vyrovnání. Klepišovu střelu Růžička vyrazil jen před sebe a Birner už neměl problém doklepnout puk do prázdné branky.

Domácí vyrovnávací gól ještě více nabudil a chtěli utkání strhnout na svou stranu, Růžička ale proti šancím Klapky a Vlacha s vypětím všech sil odolal. Utkání tak dospělo až do prodloužení. V nastaveném čase byl k vidění spíše opatrný hokej z obou stran, oba týmy se soustředily na kontrolu kotouče a brankáři byli téměř bez práce. Když už to vypadalo, že vítěze utkání určí samostatné nájezdy, v poslední vteřině prodloužení rozhodnul o bodu navíc pro Mladou Boleslav proměněným únikem Kousal.

20. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 2. J. Vlach (P. Jelínek), 53. Birner - 3. Kotala (Claireaux), 26. A. Raška (Bičevskis), 65. Kousal (O. Najman). Rozhodčí: Hodek, Pilný - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5477.
Liberec: Kváča - Kolmann, Rosandič, Melancon, Ivan, Štibingr, Derner - Ordoš, Klepiš, Birner - Gríger, Filippi, A. Najman - Zachar, P. Jelínek, J. Vlach - Klapka, Šír, Dlouhý - Faško-Rudáš. Trenér: Augusta.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Pýcha, Ševc, Pláněk, Moravec, Šidlík, Jánošík - Bicevskis, Fořt, A. Raška - Dufek, Claireaux, Kotala - J. Stránský, O. Najman, P. Kousal - Grim, Závora, Bernad. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: