Hlavní obsah

Kovář bez zákroku, z branky zmizel sám. Překvapil i trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve dvanácti letošních zápasech opustil brankoviště maximálně při power play, v tom nešťastném třináctém zmizel Jakub Kovář ze sparťanské klece už po čtyřech a půl minutách. V divokém úvodu na pardubickém ledě si totiž ani jednou nesáhl na kotouč. Tedy jen když ho třikrát v krátkém sledu lovil z branky. A proto se sám odjel schovat na střídačku a přepustil místo dvojce Josefu Kořenářovi, který držel hostům naději na body. Pražané však nakonec padli 3:4.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Sparta Praha 4:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dvě přesilovkové trefy z voleje od Roberta Říčky, pak Němečkovu hrubku v rozehrávce potrestal střelou mezi betony Cienciala. Na to už se zkušený gólman Jakub Kovář nemohl dívat a v 5. minutě se sám rozhodl opustit brankoviště. „Překvapilo mě to,“ připustil hostující trenér Pavel Gross.

Do kasy tak neplánovaně zamířil Josef Kořenář. „Přišlo to ohromně rychle. Aspoň jsem neměl čas přemýšlet a prostě šel chytat. Ale bylo těžké do toho vlétnout, když rozhodně nebyl žádný rozhodnutý stav,“ připomněl 25letý gólman, že sice Sparta v úvodu třikrát inkasovala, ale sama se také dvakrát prosadila.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Sparta 3:2 (5. Cienciala)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Dlouho přemýšlel, jestli on sám někdy zmizel z branky bez jediného zákroku. „Asi ne,“ vzpomínal. „Ale brankáři s těmi góly nemohli nic dělat. Skoro všechno do prázdné branky. To je hokej,“ podotkl Kořenář. „Jak na Divokém západě. Kdo si ještě venku dával buřta, všechno propásl,“ usmál se nad úvodní přestřelkou kouč Gross.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Sparta, střídání sparťanských brankářůVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Kořenář poté Spartu uklidnil. „Věřil jsem, že už to nebude taková divočina. Přece to nemohlo skončit 10:10,“ poznamenal. „Ale potkaly se dva skvělé týmy. Na ledě to bylo vidět a diváky to muselo bavit. Jen jsme tahali furt za kratší konec,“ mrzelo rodáka z Pelhřimova.

Sparta sice ve třetí části srovnala díky Sobotkovi, jenže Dynamo znovu rychle odpovědělo. „Je to naše blbost,“ štvalo sparťanského útočníka Filipa Chlapíka. Tomu tentokrát v elitní formaci chyběl parťák a kapitán Michal Řepík, kterého trápí zdravotní problémy. „Nevíme, kdy naskočí, ale nebude to nic velkého,“ věří Gross.

Kvůli příjemným starostem chyběl i další útočník Američan Josh Kestner, který trávil úterní večer v porodnici s manželkou. Premiéru v extralize si tak odbyla posila z Litoměřic Fin Riku Sihvonen, jenž dostával prostor i na přesilovkách. „Hodně těžká pozice, ale popasoval se s tím dobře. Zaslouží si pochvalu,“ ocenil Chlapík.

Hostům to však na body nestačilo a nepředvedli stejný obrat jako v domácím zápase s Dynamem. „Nebyli jsme lepším týmem,“ uznal Chlapík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.