Hlavní obsah

Pět gólů v prvních pěti minutách? To jsem ještě nezažil, nechápe pardubický hrdina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To byla pořádná divočina. Pátá minuta šlágru 16. kola mezi Pardubicemi a Spartou a na kostce nad ledem svítilo skóre 3:2. „To jsem ještě nezažil. Třikrát jsem skočil na led a padly z toho tři góly,“ nechápal domácí útočník David Cienciala. Ten byl v utkání u všeho podstatného, gólem a dvěma asistencemi dotáhl Dynamo k vítězství 4:3.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Sparta Praha 4:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Zápasy dvou papírově skvělých týmů občas bývají ustrašené a opatrné. V případě tohoto duelu ovšem platil přesný opak. „Kdo si ještě venku dával buřta, tak všechno propásl,“ usmál se hostující kouč Pavel Gross. „Krásná podívaná pro fanoušky. A hlavně s dobrým koncem pro nás,“ radoval se pardubický Cienciala.

Utkání se poté sice gólově uklidnilo, ale na kvalitě neubralo. Bylo poznat, že se potkaly dva ambiciózní celky. „Strašně rád hraju proti Spartě, má to obrovskou kvalitu a jsou to skvělé duely,“ liboval si 27letý křídelník.

Ve útoku nastoupil po boku Martina Kauta a Adama Musila, jenž naskočil po zranění poprvé v sezoně a přinesl velkou energii. Takhle formace by v jiném týmu mohla z fleku hrát první nebo druhou lajnu. V Pardubicích přichází na řadu až jako třetí, ale duel rozhodla. „Zápas nám sedl. Měli jsme spoustu šancí,“ pochvaloval si Kaut.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Sparta 4:3 (45. M. Kaut)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Čtyřiadvacetiletý forvard se trefil po šestizápasovém mlčení. Ve třetí části skvěle zareagoval na další vyrovnání Sparty. To se Dynamu ostatně povedlo ve všech třech případech. Gól hostů? Vždy hned do minuty a půl znovu jásal vyprodaný pardubický zimák.

Tak jako při vítězné trefě Kauta, jemuž se otevřel prostor na pravém křídle a vypálil přesně k bližší tyčce. „Tenhle gól mi snad pomůže a zvedne mi sebevědomí,“ věří. Branku mu připravil produktivní Cienciala. „Má super žabičky a byl jsem připravený, že mě najde,“ usmál se Kaut.

Východočeši poté zvládli ubránit i oslabení tří proti pěti a v závěru další početní nevýhodu právě po vyloučení Kauta, který mimo hru zbytečně srazil soupeře. „Faul mě mrzí. Ale jsou tu pokuty za vyjadřování k rozhodčím, takže to nebudu komentovat,“ poznamenal jen.

Všechny body i přesto zůstaly v Pardubicích. „Skvělá obětavost kluků. Musím mužstvo pochválit, že zvládlo utkání proti tak těžkému soupeři,“ oceňoval asistent trenéra Marek Zadina.

Reklama