Hlavní obsah

Kovář dostal tvrdou bombu do hlavy. V oslabení zase chytal bez hokejky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidově řečeno to byla rána, jak když kopne bejk. Hradecký útočník Jergl napřáhl a z minimálního úhlu pár metrů od brankáře Kováře se pokusil o „ruský blafák“. Gól z toho nebyl, ale sparťanský brankář viděl hvězdičky a byl rád, že vůbec nedělní duel v O2 Areně dochytal. „Dostat takovou bombu z boku do ucha z pěti metrů není moc příjemné. Ještě teď to cítím,“ říkal po utkání.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Hradec Králové, dělovka Jergla do masky KovářeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Na ledě přitom nedal nic znát. Pár sekund po inkasované ráně sice zůstával v kleku, ale v poklidu mluvil se svými spoluhráči a pak se za skandování publika usmál. A jelo se dál. Teprve po utkání Kovář přiznal, že místo po zásahu pukem ho pořád bolí.

Nebyl to však proti Hradci Králové jediný krizový moment, který ustál. V oslabení 3 na 5 mu jeden ze soupeřů kleknul na hokejku, která se zlomila a on pak dlouhou dobu chytal bez ní či později s vypůjčenou hráčskou. „Zažil jsem to poprvé, abych přišel o hokejku a prakticky celé oslabení ve třech odchytal bez ní. Je to nová zkušenost,“ líčil s úsměvem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. Mountfield HK, a.s. 3:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

K tomu v první třetině lapil téměř jako cirkusový akrobat nájezd ujíždějícího Zachara, v závěrečné části ho pro změnu dvakrát vystrašili jeho vlastní spoluhráči. „Odrážel se tam od nich puk v brankovišti. My na to máme docela smůlu, protože v pátek v Litvínově jsme dostali dva góly od vlastních hokejek, dnes taky jeden. Poslední dobou to tam od našich smrdí,“ říkal Kovář.

Nicméně v neděli vpodvečer inkasoval pouze jednou, zatímco Sparta se prosadila třikrát. „Prohráli jsme dva zápasy za sebou, tři ze čtyř, takže bylo důležité jakkoliv vyhrát. Viděli jsme vyrovnaný hokej, který se mohl zlomit na obě strany. Hradec měl svoje přesilovky ve druhé třetině, my je měli na konci. A tím, že jsme to výborně odbránili ve druhé třetině, tak je pak potrestali. Vítězství nám pomůže, pokud si z něj vezmeme to nejlepší. A pokud budeme pracovat s takovou morálkou jako dnes, budeme zápasy vyhrávat,“ míní Kovář.

Reklama

  Pardubice - Třinec zítra 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec