Hlavní obsah

Sparťanský paradox. Táhnou nás oslabení, říká Gross. Hráče je učí jeho kolega

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ač jedno ze základních pravidel hokejového úspěchu velí nefaulovat, protože oslabení je pro každý tým hodně ošemetná věc, tak Sparta zatím dokazuje, že každému pravidlu se dá solidně vzepřít. V dosavadních 11 kolech v početní nevýhodě odehrála téměř 74 minut a výsledek – pozitivní skóre 4:3. A i v neděli po duelu s hradeckým Mountfieldem sparťanský kouč Pavel Gross poněkud paradoxně říkal: „Jsme rádi za oslabení, táhne nás to.“

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. Mountfield HK, a.s. 3:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Ano, za sparťanskou výhrou 3:1 se skutečně zčásti skrývala úspěšná oslabení. Především ve druhé třetině seděli domácí až příliš často za katrem, dokonce minutu čelili hradecké přesilovce 5 na 3, ale ustáli to s čistým štítem. Naopak v samotném závěru se díky svým dvěma proměněným přesilovkám dostali ze stavu 1:1 do vítězného trháku.

„Mít pět vyloučených v poslední třetině je nepřijatelné, pak nemůžeme očekávat, že vyhrajeme, a zvlášť když necháme na konci Spartu hrát 5 na 3,“ stěžoval si hradecký obránce a jediný úspěšný střelec Mountfieldu Jérémie Blain. A i hradecký trenér Tomáš Hamara přidal: „Nedali jsme přesilovku 5 na 3 a to se nám vymstilo.“

To Sparta je ve svém oslabení vskutku výjimečná. Čtyři góly v početní nevýhodě nedal v probíhající extraligové sezoně žádný jiný tým a žádný jiný tým jich ani v oslabení neinkasoval méně!

„Je to fakt paradox, který jsem ještě za kariéru nezažil. Nesmíme od toho upustit a hrát takto dál,“ řekl obránce Vojtěch Mozík, včerejší střelec vítězného gólu. A jaký je recept? „Miloš Hořava (asistent trenéra) nám to nakreslí, my výborně napadáme s našimi útočníky, z čehož jsme už pár gólů dali.“

Sparta vyhrála po dvou porážkách za sebou, byť i proti Hradci to bylo tuze vydřené. „Byla to ubojovaná výhra, jsme za to strašně rádi. Poslední zápasy z naší strany nebyly úplně ideální. Jsme rádi, že jsme to zlomili,“ dodal Mozík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články