Hlavní obsah

Kovář po ráně do hlavy znovu nedochytal. Preventivní důvody, uklidňoval kouč Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se utkaly před dvěma týdny v Praze, hrálo se ve skvělé atmosféře. Podobného ražení byla také páteční odveta hokejové extraligy v Pardubicích, kde ale tentokrát kralovala Sparta (3:1). Nezaskočil ji úvodní gól soupeře ani ztráta brankáře Jakuba Kováře. Ten odchytal dvě třetiny, do třetí už nenaskočil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice–Sparta, zranění Jakuba KovářeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Sparťanská jednička prožívá těžký měsíc. V polovině ledna dostal Kovář v Liberci kotoučem do krku a kvůli nepříjemnému zranění nechytal až do konce měsíce. V Pardubicích startoval podruhé v řadě, osudnou se mu však stala hned první minuta druhé třetiny. Z úhlu se snažil před branku prodrat domácí Zohorna a kyčlí zasáhl Kováře do hlavy.

Pětatřicetiletý brankář dochytal prostřední dějství, ale ve třetí třetině ho v brance nahradil, a spolehlivě, Josef Kořenář. „Myslím, že Kovy je v pohodě, ale do branky šel radši Kořen, aby se mu to zranění nezhoršilo,“ mohl po konci utkání uklidnit fanoušky Sparty autor první hostující trefy Pavel Kousal.

42. kolo Pardubice - Sparta

Také trenér hostů Pavel Gross potvrdil, že Kováře na doporučení lékařů stáhl z branky raději preventivně. Kořenář pak ve třetí části musel pochytat jen sedm střel domácích Pardubic, kterým chyběli tři důležití hráči Sedlák, Kaut a Hyka. Dobrou zprávou pro Dynamo je, že první dva zmiňovaní už se v útrobách arény procházeli bez berlí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Sparta, brankář Sparty Kovář musel střídat po dělovce VlachaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pardubice sice šly díky teči Poulíčka v první třetině do vedení, jenže hosté ještě do první dvacetiminutovky skóre otočili. Východočeši následně nedokázali najít recept na defenzivu Sparty, ve které nechyběla posila Nicolas Beaudin. „Takhle by to mělo vypadat každý zápas, aby soupeři měli co nejméně střel z předbrankového prostoru. Když to takhle bude pokračovat, bude těžké nás porážet,“ těšilo Kousala.

V sestavě hostů debutovali také útočníci Zack Kassian s Kryštofem Hrabíkem, kteří se postavili do čtvrté formace k Davidu Vitouchovi. Na ledě moc času nepobyli. Oba se podle trenéra Grosse ale prezentovali dobře. Kassian navíc neměl daleko k tomu, aby v první třetině svůj debut vylepšil gólem. Na ledě ale nakonec strávil jen něco málo přes deset minut. „Musí si trochu zvyknout na evropské kluziště, nechceme to podceňovat,“ zdůraznil hostující kouč.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články