Hlavní obsah

Nájezdy do play off nepatří, tvrdil hrdina Sparty Kovář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byla to otázka, která před startem play off rezonovala mezi sparťanskými fanoušky nejvíc. Dostane ve čtvrtfinále play off proti Liberci v brance příležitost zkušenější Jakub Kovář, nebo Josef Kořenář, jenž měl v základní části lepší čísla? Trenéři Gross s Hořava nakonec vsadili na prvně jmenovaného a ten jim v pátek splatil důvěru měrou vrchovatou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Liberec 3:2 sn, celé nájezdyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 1. zápas Sparta - Liberec

Pražané byli blízko výhře už po základní hrací době, jenže v závěru třetí třetiny se za stavu 2:1 až příliš stáhli, přenechali aktivitu soupeři a Bílí Tygři v čase 58:05 díky teči klečícího Bulíře srovnali a poslali zápas do prodloužení.

„Už jsme doufali, že to ubráníme. Jenže schovanou střelu Filippiho jsem neviděl, Bulíř mi ji tečoval do protipohybu. Navíc do mě v tu chvíli někdo strčil,“ litoval Kovář, že mu puk projel mezi betony a doslova se došoural za brankovou čáru.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Liberec 2:2 (59. Bulíř)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pro Spartu krutá rána; a v prodloužení po faulu Chlapíka hokejkou do obličeje Melancona mohlo být ještě hůř. Liberec si vytvořil drtivý tlak, Kovář však lapil tutovky Bulíře s Hawrylukem do odkryté branky a krátce po návratu Chlapíka na led zlikvidoval další velkou příležitost A. Najmana.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Liberec, zákrok domácího KovářeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Od toho tam jsem,“ mávl jen Kovář rukou a odmítal slova chvály na svou osobu.

Od spoluhráčů se mu jich však stejně dostávalo. Naprosto zaslouženě… „Chtěl bych mu poděkovat, bez něj bychom to nezvládli. V prodloužení jsem měl jeho zákroky z první řady a jenom jsem valil oči. Díky bohu, že Kubu máme,“ chválil Kováře obránce Jakub Krejčík.

„Když jsem v tu dobu seděl na trestné lavici, příjemně mi nebylo. Už dlouho jsem se takhle necítil. Věděl jsem, že případný inkasovaný gól by šel za mnou. A vlastně i celý zápas,“ přidával se útočník Filip Chlapík.

Sparta kritické momenty v prodloužení ustála a nájezdy už patřily jí. Zatímco na straně domácích se trefili Irving s Horákem, ze Severočechy neuspěli Bulíř, Rychlovský, Filippi ani Flynn.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 3:2 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Ukázali jsme charakter, že se nikdy nevzdáváme. Do poslední chvíle jsme věřili, že vyrovnáme. Posledních deset minut třetí třetiny jsme nebyli horší, v prodloužení taky ne. Jenže nájezdy se nám vůbec nepovedly,“ mrzelo nejproduktivnějšího hráče základní části extraligy Tomáše Filippiho.

A Kovář byl po nájezdech za hrdinu. Navzdory tomu hlásil, že rozhodnout by se mělo v prodloužení. Nikoliv v dovednostní disciplíně. „Popravdě, v play off nájezdy nesnáším. Do play off prostě nepatří,“ stál si za svým.

Reklama