Hlavní obsah

Krenželok končí ve Vítkovicích

Hokejový útočník Lukáš Krenželok nebude pokračovat v kariéře v extraligových Vítkovicích. Devětatřicetiletý hráč opouští ostravský klub po třech sezonách, v závěru angažmá nastupoval i s kapitánským céčkem na dresu. Nově bude působit v první lize v Porubě.

Foto: hcbilitygri.cz

Lukáš Krenželok ještě v dresu Liberce. Archivní foto

Článek

"Bezprostředně po sezoně jsem byl rozhodnutý, že skončím s kariérou. Už jsem řešil i věci po kariéře, ale pak jsem po dvou týdnech doma začal přemýšlet, jestli přece jenom nepokračovat. Zvlášť, když se mi začaly ozývat týmy z první ligy, že mají zájem. Tak jsem popřemýšlel a rozhodl se, že přece jenom pokračovat budu," uvedl Krenželok na vítkovickém webu. Jméno klubu, jehož barvy bude v příští sezoně hájit, ale neprozradil.

Krenželok se do mateřského klubu vrátil v roce 2020 a v poslední sezoně, ve které měl i zdravotní problémy, odehrál včetně play off 45 zápasů s bilancí osmi branek a čtyř asistencí. S týmem postoupil do semifinále, v němž Vítkovice prohrály v sedmi zápasech s Hradcem Králové a obsadily konečné čtvrté místo.

Ostravský rodák má v extralize na kontě 1092 utkání, vstřelil 203 branek a přidal 223 asistencí. Vedle Vítkovic hrál i za Liberec a Slavii, s Bílými Tygry získal v roce 2016 mistrovský titul.

Reklama

Související témata: