Hlavní obsah

Třinec - Sparta 5:1Krize pokračuje! Pražany sestřelil jejich bývalý kapitán

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Stránský 1 : 0
15. Vrána 2 : 0
35. Stránský 3 : 0
37. Vrána 4 : 0
45. Říčka 4 : 1
53. Hrňa 5 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty Praha podlehli ve 42. kole v prvním utkání po odvolání trenéra Uweho Kruppa na ledě Třince 1:5. Pod výhru úřadujícího mistra se podepsali dvěma góly Matěj Stránský a Petr Vrána, který loni v lednu přestoupil do Třince právě z pražského klubu, v který byl kapitánem. Oceláře nasměrovaly k prvnímu vítězství nad Spartou v sezoně i tři branky z přesilových her, ze kterých v předchozích pěti zápasech vůbec neskórovali.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Sparta pod dočasným vedením sportovního manažera Jaroslava Hlinky a sportovního ředitele Petra Tona nevybočila ani v Třinci z šedi posledních dní. Od 12. ledna získala jen dva body v sedmi utkáních. Pražané, které sužuje velká marodka, nastoupili ve srovnání se středečním domácím duelem s Libercem (2:6) s jedinou změnu v sestavě - Piskáčka nahradil v obraně Jeřábek.

Hosté přežili v úvodu šanci Marcinka, jehož střelu do odkryté branky skvěle zneškodnil Machovský. Poté si ale Oceláři pomohli přesilovými hrami. První využil po šesti sekundách Stránský, ke kterému se odrazila Wolského střela a pohodlně doklepl puk bekhendem do prázdné branky. Ve druhé početní výhodě zvýšil Vrána po pasu Wolského. Třinec ještě zahodil dvě přečíslení dva na jednoho.

Sparta měla velkou šanci dostat se zpět do hry v první polovině prostřední třetiny. V přesilové hře pět na tři, která trvala 76 sekund, ale Štěpánek vychytal Kudrnu a Smejkal minul branku. V další početní výhodě měl Rousek poloodkrytou branku, ale třinecký gólman se přemístil a opět skvěle zasáhl.

Třinec vládl v přesilovkách

To Třinec trestal a využil i svou třetí přesilovou hru v zápase - rychlou souhru zakončil parádní ranou reprezentant Stránský, s 16 trefami nejlepší střelec Ocelářů v této sezoně. Brzy na to přidal tečí čtvrtý gól Vrána.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Gernát z Třince, Ville Koistinen ze Sparty a Patrik Hrehorčák z Třince.

Sparta nastoupila do třetí třetiny s Wolfem v brance a touhou s utkáním ještě něco udělat. Brzy překonal Štěpánka z úniku aktivní Říčka, který se prosadil bekhendovým zakončením mezi betony třineckého gólman. Hosté měli i další šance, ale z ojedinělé akce domácích udeřil Hrňa.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. M. Stránský (Wolski, Roth), 15. P. Vrána (Wolski, Roth), 35. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 37. P. Vrána (Zahradníček, M. Doudera), 53. Hrňa (M. Stránský, Marcinko) - 45. Říčka (D. Vitouch). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:3. Využití: 3:0. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Roth, Gernát - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - Hrňa, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Chmielewski. Trenér: Varaďa.
Sparta: Machovský (41. Wolf) - Blain, Kalina, R. Jeřábek, Koistinen, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Poizl - Řepík, Smejkal, Rousek - Říčka, Sukeľ, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, T. Pšenička. Trenéři: J. Hlinka a Ton.

Reklama

Související témata: