Hlavní obsah

Krůček po krůčku se zvedáme, je po demolici Motoru přesvědčený brněnský asistent Zachrla

Brno

V úvodní části padly jen dva góly, ale od druhé třetiny se zápas změnil v divokou přestřelku, v níž měli nad českobudějovickým nováčkem výrazně navrch hokejisté Komety. Brňané brali na Štěpána za vysoké vítězství 10:4 na svém ledě nad Motorem tři extraligové body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor hatricku Peter Mueller z Brna (vpravo), zleva Filip Král z Brna a Filip Pyrochta z Brna.

Článek
Fotogalerie

„Tentokrát jsme byli mimořádně produktivní. Dařilo se nám proměňovat šance," libuje si brněnský asistent Jan Zachrla, podle něhož však výkon jeho týmu nebyl zdaleka optimální.

„Vstoupili jsme do zápasu vlažně. První třetina nebyla z naší strany nijak oslnivá. Od druhé jsme však na ledě už dominovali. Netvrdím, že desítka byla naším cílem, ale kluci měli pořád střeleckou chuť a chtěli soupeři nasázet branek co nejvíc," zamlouvá se mu.

Kometě se dařily přesilovky, skórovala v nich čtyřikrát. „Poslední dobou jich hrajeme čím dál víc, a i dokonalost provedení se zvyšuje," těší Zachrlu. Demolici Motoru v prostřední dvacetiminutovce zahájil trefou na 2:1 debutant Dávid Bondra, který dosud oblékal dres Kunlunu v KHL.

„Podal velmi solidní výkon. Dávid je výborný bruslař, který dovede být hodně platný v útoku i v defenzívě. Proto jsme ho brali," říká Zachrla na adresu slovenského reprezentanta, který vlastní také americký pas.

Body ve čtvrtém utkání v řadě

Kometa bodovala ve čtvrtém extraligovém duelu v řadě. „Už předchozí dvě utkání v Litvínově naznačila, že se krůček po krůčku zvedáme. Pevně věříme, že si ve druhé polovině sezony užijeme víc radosti než dosud," přeje si Zachrla vroucně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Filip Král z Brna a Jakub Suchánek z Českých Budějovic.

Budějovičtí naopak zůstávají přišpendleni na chvostu tabulky nejvyšší soutěže s desetibodovým mankem na předposlední Zlín. „V Brně jsme odehráli vynikající úvodní třetinu, v níž jsme Kometu jasně přestříleli. Jenže na první pauzu se šlo za nerozhodného stavu 1:1 a za to, co jsme pak předvedli po přestávce, jsme si bodovat rozhodně nezasloužili," má jasno kouč Motoru Václav Prospal.

„Ve druhé třetině jsme se prezentovali totální nedisciplinovaností. Dopouštěli jsme se zbytečných faulů ve středním i útočném pásmu a navíc jsme špatně střídali. Nabídli jsme tak Kometě spoustu přesilovkových gólů," vyčítá svým hokejistům.

Z vysoké porážky však rozhodně neviní brankáře Pateru. „Žádný gól nejde za ním, několik dalších šancí domácích naopak ještě zlikvidoval. Chtěl utkání dochytat, což svědčí o jeho charakteru," cení si Prospal, který vysvětlil, proč dal Paterovi přednost před zkušenějším Čiliakem, jenž v Brně v minulosti úspěšně působil.

„Na základě statistik jsme prostě nasadili jako jedničku momentálně lepšího gólmana," tvrdí trenér Jihočechů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice