Hlavní obsah

Kumstát a Nosek opouštějí Vary, končí i další hráči

Karlovy vary

Razantní změny v hráčském kádru chystá vedení karlovarského hokeje. Tým, který jen těsně unikl baráži o uhájení extraligy a obsadil v minulém ročníku nejvyšší soutěže nelichotivé dvanácté místo, opustí podle vyjádření představitelů klubu řada zkušených hráčů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Kumstát má namířeno do Sparty

Článek

Na odchodu jsou elitní střelec Petr Kumstát i špičkový obránce David Nosek. Oběma prý Varští nabídli lukrativní smlouvy, ale nejspíš dají přednost jiné nabídce. „Kumstát má namířeno asi do pražské Sparty a Nosek do Komety Brno. U něj je možné, že přijme i angažmá v ruské KHL," uvedl karlovarský generální manažer Miroslav Vaněk na klubovém webu.

A ještě podrobněji se šéf vyjádřil ke Kumstátovi. „Petr ve Varech odehrál deset famózních sezón a nesmazatelně se zapsal do extraligové historie. Byl zpravidla nejlepším střelcem nebo nejproduktivnějším hráčem mužstva. Chápeme jeho touhu po změně a v novém působišti mu budeme přát úspěchy," pravil Vaněk.

Pohl si může hledat nové angažmá

Na seznamu hráčů, kteří opouštějí HC Energie, jsou i Košťál, Kloz, Skladaný, Gründling, Prošek, Bicek, Pohl, Přindiš, Heřman. Přitom třeba Pohl přicházel loni v létě z Vítkovic s velkou pompou. Zřejmě nepřesvědčil o svých kvalitách a bude volný. „Ačkoliv má smlouvu i na příští sezónu, sdělili jsme jeho agentovi, že si hráč může hledat nové angažmá. Do letní přípravy ve Varech nenastoupí, a pokud by neměl jasno, kam odejde, dostal by souhlas k individuálnímu tréninkovému plánu," naznačil Vaněk.

Karlovarským trenérem zůstává Richard Žemlička. Vedení klubu se mu pokusí přivést nové hráče na doplnění a posílení kádru. Smlouvu s týmem už podepsal útočník Roman Vlach, který dosud ve Varech hostoval z Liberce.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články