Hlavní obsah

Legendy se představí v srpnu na exhibici v Litvínově, uctí Klímu

Zimní stadion Ivana Hlinky v Litvínově bude v sobotu 19. srpna hostit třetí charitativní exhibiční hokejový Zápas legend. Výběr výrazných postav českého hokeje minulých let se tentokrát utká s týmem tvořeným hráči, kteří patří mezi odchovance severočeského klubu, jeho dres v minulosti oblékali nebo pocházejí z regionu. Utkání bude zároveň vzpomínkou na nedávno tragicky zesnulého útočníka Petra Klímu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Bývalí hokejisté Robert Reichel a Martin Ručinský (zprava) na tiskové konferenci k utkání hokejových legend..

Článek

Impulzem k litvínovské exhibici byla vzpomínková akce na olympijský triumf české reprezentace, která se v únoru konala ve vyprodané O2 areně v Praze. "Po zápase jsme se bavili se Slávou (trenérem Lenerem), že bychom uspořádali podobný charitativní zápas. A dohodli jsme se, že by se hrál v Litvínově, kde se v 90. letech minulého století, v době, kdy jsme měli v NHL hodně hráčů odsud, hrály exhibice pravidelně," uvedl bývalý útočník Robert Reichel na pondělní tiskové konferenci v Praze.

Jedenapadesátiletý olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Reichel patří společně s trenérem Slavomírem Lenerem mezi hlavní postavy projektu. Reichel má na starosti složení litvínovského týmu, Lener mužstva legend.

Domácí barvy by měli hájit například Pavel Francouz, Ondřej Kaše, Radek Duda, Jaroslav a Viktor Hüblové, Jan Myšák, Kristián Reichel, František Lukeš, Tomáš Pavelka nebo Jakub Lauko. Dres legend obléknou Patrik Eliáš, David Výborný, Jiří Tlustý, Tomáš Vlasák, Filip Hronek, Jaroslav Hlinka nebo Jan Hlaváč. Připraveni nastoupit jsou i hvězdní fotbalisté Petr Čech a Vladimír Šmicer. Na střídačce budou stát také Martin Ručinský a Jiří Šlégr.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Slavomír Lener, bývalý fotbalista Vladimír Šmicer, bývalí hokejisté Robert Reichel a Martin Ručinský (zleva) pózují pro fotografy k utkání hokejových legend, které se uskuteční 19. srpna v Litvínově jako pocta Petru Klímovi.

"Dopracovali jsme se k celkem slušným mužstvům. Doufáme, že všichni přijedou a podaří se nám vyprodat stadion," přál si Reichel, který bude také hrát. "Robert je hodně ambiciózní, takže sestavil hodně silný tým. I my budeme mít kvalitní tým," řekl Lener.

Litvínovská exhibice bude mít i charitativní podtext. Výtěžek poputuje Nadaci České filharmonie a na podporu mládeže v severočeském klubu. Podobné exhibiční zápasy by se navíc mohly v budoucnosti hrát pravidelně. "Máme v hlavách, že bychom v tom chtěli pokračovat. Že bychom využili impulzu. Po Naganu se exhibice hrály pravidelně, pak se s pořádáním podobných zápasů skončilo. Teď je obrovská šance, aby to bylo pravidelné," řekl Lener.

Reklama

Související témata: