Hlavní obsah

Liberec - Kladno 8:2Liberec deklasoval Kladno a vrací se na vítěznou vlnu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kica 1 : 0
0. Špaček 2 : 0
0. Nedvěd 3 : 0
0. Čakajík 4 : 0
0. Urban 5 : 0
0. Bárta 6 : 0
0. Bicek 6 : 1
0. Bulíř 7 : 1
0. Bartovič 8 : 1
0. Hovorka 8 : 2

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v pátečním 38. kole extraligy Kladno vysoko 8:2 a připsali si tak čtvrté vítězství za sebou. Čtyřmi body za gól a tři přihrávky k němu přispěl kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd. Kladno naopak za poslední dva zápasy v extralize inkasovalo celkem 15 branek.

Článek

Liberec vstoupil do utkání aktivně a ve druhé minutě byl po přihrávce Šticha blízko brance Bartovič, gólman Cikánek se však hned v úvodu vyznamenal. Jenže o chvilku později vypálil od mantinelu Kica a hostující brankář propustil jeho lehkou střelu mezi betony za svá záda.

Ve 14. minutě ujel kladenské obraně Bartovič, předložil puk Urbanovi, jehož rána šla těsně vedle. Bílí Tygři v první třetině přestříleli svého soupeře 12:4 a tahle převaha se zúročila v čase 19:02. Kudrna zpoza branky našel mezi kruhy volného Špačka, který mířil přesně a Liberec vedl 2:0.

Rytíři měli šanci v úvodu druhé části, ale Lepine na Pince nevyzrál. Ve 26. minutě vyzval Štich na pěstní souboj Bicka, jenže ten se do něho nepustil a liberecký hráč nakonec inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. V oslabení tři na čtyři ujel kladenské obraně Petr Nedvěd a střelou na vyrážečku se nemýlil.

Ještě v té samé pětiminutové přesilovce Kladna si dojel za obranu hostí pro vyhozený puk Čakajík a z úhlu dal čtvrtý gól Liberce. Když se pak ve 33. minutě z trestného střílení netrefil kladenský Drtina, mohli zaúřadovat opět domácí. Cikánek vyrazil Trončinského ránu a Urban ji uklidil za jeho záda. Nově se tak mezi tyčemi objevil na straně Rytířů Chábera, ale jeho neprůstřelnost trvala jen tři minuty, než ho překonal Bárta. Středočeši hrozivé skóre alespoň korigovali zásluhou Bicka.

Na čtyřgólový rozdíl mohl snížit na začátku poslední dvacetiminutovky Valský, Pinc ho na brankové čáře vychytal. To se podařilo v 51. minutě Hovorkovi, který uklidil do branky vyraženou střelu. Gólové hody tím ale pod Ještědem nekončily.

V 56. minutě protlačil za Cháberova záda kotouč Bulíř, jehož trefu musel posvětit videorozhodčí. Následně mohl ze sóla skórovat Melka, Pinc svůj tým podržel. Čtyřiadvacet vteřin před koncem utkání se pak trefil po samostatné akci Bartovič a završil tak výhru Severočechů v poměru 8:2.

Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 8:2 (2:0, 4:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Kica (Vak, Moravec), 20. Špaček (Kudrna, P. Nedvěd) 27. P. Nedvěd, 31. Čakajík (P. Nedvěd), 34. Urban (Trončinský, Moravec), 37. Bárta (Bartovič, Moravec), 56. Bulíř (Čakajík), 60. Bartovič (P. Nedvěd, Dušek) - 38. Bicek (Kuchler), 51. Hovorka (Knotek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:10, navíc Štich 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 5493.
Liberec: Pinc - Výtisk, Trončinský, Štich, Derner, Moravec, Holub, Urlych, Čakajík - Kudrna, P. Nedvěd, Dušek - Bartovič, Urban, Bárta - Kica, Vak, Vantuch - L. Krejčík, Bulíř, Špaček. Trenéři: Kalous a Pešán.
Kladno: Cikánek (34. Chábera) - Posmyk, Toman, J. Drtina, Lepine, Kameš, Piskáček, L. Procházka - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Knotek, Lukáč - Eberle, Kafka, M. Látal - Melka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.