Hlavní obsah

Liberec otočil duel s Budějovicemi, Slavia porazila Litvínov

PRAHA

Jen tři dny po skončení základní části hokejové extraligy odstartovaly vyřazovací boje. Zatímco šest nejlepších týmů odpočívá, předkolo v pondělí rozehrály pražská Slavia s Litvínovem a Liberec s Českými Budějovicemi. Oba domácí celky uspěly a ujaly se vedení v sérii hrané na tři vítězné zápasy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Závar před litvínovskou brankou

Článek

Finalista loňského ročníku Slavia se s Litvínovem utká v play-off poprvé. V této sezóně měly oba celky vyrovnanou vzájemnou bilanci - Slavia i Litvínov dvakrát vyhrály v normální hrací době a jednou obraly soka o body i na jeho ledě. Ovšem v play-off se začíná od nuly, předchozí vítězství se nepočítají.

Do vyřazovací série zatím vstoupili lépe Pražané, byť hrají bez kapitána Josefa Beránka, pro nějž po zranění již skončila sezóna. Slávisté v první třetině otevřeli skóre gólem Vondrky, v průběhu třetí části hry pak přidali druhý zářez zásluhou Růžičkovy trefy. Litvínov sice snížil, ale na Kubinčákovu trefu vzápětí odpověděl Červenka a určil konečný výsledek utkání. Slavia vyhrála 3:1 a je blíž postupu do čtvrtfinále.

Liberec a České Budějovice se potkaly ve vyřazovací části jednou ve čtvrtfinále v roce 2006, kdy Jihočeši vítěze základní části vyřadili 4:1 na zápasy. Jejich utkání v tomto ročníku byla vyrovnaná a oba týmy vyhrály jednou v základní hrací době a jednou v prodloužení.

Naposledy se oba celky utkaly v pátek a Jihočeši mohou litovat, že nezvládli závěr zápasu, kdy vedli 3:2, ale v 58. minutě inkasovali vyrovnávací gól z hole Nedvěda. Také v pondělí v Liberci vedly po gólu Sailera ze závěru první dvacetiminutovky, ovšem Bílí Tygři se do soupeře zakousli v druhé části hry a zásluhou Podkonického a Víška otočili skóre. Budějovice však obrat v utkání soupeři doslova nabídly častou hrou v oslabení.

V závěrečné třetině už žádný tým gól nepřidal, hosté ani přes dramatický závěr srovnat nedokázali.

Předkolo ČP play-off O2 extraligy
Slavia - Litvínov 3:1ON-LINE
Branky: 16. Vondrka, 42. Růžička, 51. Červenka - 49. Kubinčák
Liberec - Č. Budějovice 2:1ON-LINE
Branky: 26. Podkonický, 34. Víšek - 19. Sailer

Reklama