Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 2:1Liberec po trenérské výměně prohrál v Mladé Boleslavi 1:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kašpařík 0 : 1
29. Benda 1 : 1
40. Tomas 2 : 1

PRAHA

Nový trenér libereckých hokejistů Filip Pešán se ve své extraligové premiéře bodového zisku nedočkal, protože jeho tým v předehrávce 18. kola prohrál na ledě nováčka z Mladé Boleslavi 1:2. Bílí Tygři po třetí porážce za sebou klesli na dvanácté místo o bod právě za svého čtvrtečního soka. Domácí rozhodli v druhé třetině, kdy góly Jana Bendy a Romana Tomase odpověděli na trefu Pavla Kašpaříka z úvodní části.

Článek

Liberec nastoupil bez Nedorosta, který přibyl na marodku k dalším útočníkům Víškovi, Bartovičovi, Špačkovi a obráncům Žabkovi a Harantovi. Úvod patřil domácím, kteří měli více ze hry, ale gólmana Hniličku nepřekonali ani v přesilovce. Tu hrála Mladá Boleslav po nerozumění ve střídání Bílých Tygrů, kteří hráli v šesti. Liberec poprvé prověřil více Cháberu až v sedmé minutě díky Zíbově střele.

Za čtyři minuty už se Severočeši radovali z vedení, když Vantuch předložil zpoza branky puk Kašpaříkovi, který zblízka mířil přesně pod horní tyčku. Velký tlak si na druhé straně vytvořil Rodův útok, ale Hnilička odolal, stejně jako potom v oslabení při Marušákově střele. Liberec mohl zvýšit v 18. minutě, kdy v přečíslení Nedvěd předložil puk Blatnému, jenž volil místo přihrávky střelu do mladoboleslavského gólmana.

Na začátku druhého dějství se Severočeši při Jindrově trestu dostali do velkého náporu, ale Podkonický ani Pabiška Liberci dvoubrankový náskok nezískali. V 29. minutě se naopak radovali domácí z vyrovnání. Benda nejdříve bekhendem minul, ale pak mu předložil Čech puk před prázdnou branku a německý útočník se nemýlil. Liberec odpověděl tlakem. Dušek se ale neprosadil, pak po kombinaci s Vantuchem minul branku Šachl a v přesilovce zachránila nováčka po Nedvědově střele pravá tyčka.

HOKEJ ON-LINE NA SPORT.CZ
Mladá Boleslav - Liberecon-line

Ve stejné početní převaze promarnili hosté další možnosti a v závěru druhé třetiny začali zase přebírat iniciativu Středočeši. A 13 vteřin před druhou pauzou se jim podařilo otočit stav, když se dostal sám před Hniličku Tomas a videorozhodčí potvrdil, že jeho blafák skončil v brance. Mezitím byl liberecký gólman ošetřován, protože ho nešťastně zasáhl jeden ze spoluhráčů kolenem do hlavy.

Bílí Tygři hráli v úvodu závěrečné části dvakrát přesilovku, ale moc se jim nedařilo. Jen Zíb vyslal na Cháberu dvě nebezpečné střely. Liberecký zadák pak pálil jednou i v oslabení, ale gólman domácích potvrdil, že má formu.

Šest minut před koncem měla Mladá Boleslav štěstí, že se v závaru neprosadili Kašpařík, Šimánek ani Pabiška, hosté nepotrestali ani Bendův faul. Případný závěrečný tlak Liberce se dlouho dařilo domácím mařit aktivní hrou v útočném pásmu. Na stavu nic nezměnila ani 29 vteřin trvající power play hostů.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 29. Benda (M. Čech, Tomas), 40. Tomas (Benda, Schnabel) - 11. Kašpařík (Vantuch). Rozhodčí: Šindler - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 3920.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Brňák, Schnabel, Holub, Jindra, Mocek, Bauer - Gajovský, R. Král, Handlovský - Benda, M. Čech, Tomas - Barinka, Rod, Boháč - Nouza, T. Sýkora, Eiselt. Trenéři: Šejba a Gudas.
Liberec: Hnilička - Zíb, Modrý, J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Derner, od 21. navíc Kajínek - Vantuch, Šachl, Blatný - Šimánek, Kašpařík, Pletka - Podkonický, P. Nedvěd, Pabiška - Klimenta, Plodek, Dušek. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec