Hlavní obsah

Liberec prvním semifinalistou play off, Spartu dělí už jen krůček

Praha
Aktualizováno

Bílí Tygři Liberec jsou prvním semifinalistou letošního ročníku play off extraligy. Suverénní vítěz základní části si v nejkratší možné době poradil s chomutovskými Piráty (naposledy v pondělí soupeře rozstřílel na jeho ledě 7:2) a sérii ovládl 4:0. Třetí vítězství nad Zlínem přidala pražská Sparta, která uspěla na zimním stadiónu Luďka Čajky 4:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují ze vstřeleného gólu v chomutovské aréně.

Článek
Fotogalerie

Liberec vkročil do vyřazovacích bojů nejlépe, jak mohl. Zvládl oba domácí čtvrtfinálové duely a Pirátům nedal šanci ani na jejich ledě. Po nedělní výhře 3:1 to v pondělí byly brankové hody. Tygrům vyšla první třetina, kterou ovládli 3:0 a pak už si v poklidu hlídali bezpečný náskok.

I druhá dvacetiminutovka dopadla lépe pro hosty, své druhé trefy v zápase se dočkali Bulíř se Stránským, na druhé straně sice korigoval Rutta, ale po 40 minutách svítilo na tabuli skóre 1:5. Chomutov dal poprvé v sérii dva góly (v 42. minutě se trefil Jánošík), ale na zdramatizování duelu bylo příliš pozdě. Liberec navíc po trefách Lakatoše a Ordoše na 7:2 slaví postup a vyhlíží svého semifinálového soupeře.

Také Sparta začala čtvrtý vzájemný zápas se Zlínem ve velkém stylu. Berany dvě třetiny do ničeho velkého nepustila, sama naopak vedla po trefách Hlinky, Pecha a opět Hlinky 3:0. Pöpperleho překonal až v 52. minutě Okál, skóre zápasu ale upravil na druhé straně do prázdné branky Kumstát. Pražané dali podruhé v sérii čtyři branky a ve středu mohou přidat rozhodující, postupové vítězství.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápasy:
Zlín - Sparta 1:4
Branky: 52. Okál - 10. Hlinka, 27. Pech, 37. Hlinka, 58. Kumstát. Stav série: 1:3.
Chomutov - Liberec 2:7
Branky: 35. Rutta, 42. Jánošík - 5. Stránský, 14. Bakoš, 19. Bulíř, 32. Bulíř, 38. Stránský, 57. Lakatoš, 60. Ordoš. Stav série: 0:4, postoupil Liberec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.