Hlavní obsah

Liberec v Třinci pálil šance, Růžička sbíral body a Filippimu se začíná vzdalovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ledě Třince se v utkání 42. kola bojovalo nejen o body do tabulky, ale také o průběžné vedení v pořadí produktivity. To pro sebe třemi body za gól a dvěma nahrávkami uzmul domácí Martin Růžička. Na čele bodování extraligy má nyní 49 bodů, což je právě o tři více než liberecký Tomáš Filippi, jenž na ledě mistra nebodoval. I proto Oceláři zvítězili vysoko 5:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Bílí Tygři Liberec 5:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Růžička navíc v utkání překonal další klubový milník. První asistencí na gól Martina Marinčina dorovnal a ve třetí části druhou nahrávkou v utkání předskočil s 324 nahrávkami v historickém klubovém pořadí Richarda Krále. „Už mě nebaví tam furt stát před zápasem na modré a k něčemu mu blahopřát a klepat hokejkou,“ vtipkoval spoluhráč z prvního útoku Andrej Nestrašil.

„Ne… Dělám si srandu, každý ten milník je neuvěřitelný. Říkal jsem mu, že ještě pět set bodů – a mám ho. Ale to bych musel hrát dalších dejme tomu šestnáct let,“ pokračoval střelec třetího třineckého gólu.

„Vyhráli jsme, ale stejně jako proti Kladnu to z naší strany nebyl ideální výkon. Ale střelecky to vyšlo. Samozřejmě nám chybí pořád hodně kluků, furt se ta sestava nějak míchá, ale jsme rádi, že bereme tři body,“ připustil Nestrašil, že porážka Liberce o čtyři góly byla pro soupeře asi až příliš krutá.

42. kolo Třinec - Liberec

Severočeši mohli na ledě obhájců trofeje v polovině utkání klidně o dva tři góly vést. Využili ale jen jedinou šanci – Flynn ve 12. minutě –, další možnosti až neuvěřitelně zahazovali.

Ve velké příležitosti znovu poslat hosty do vedení v přesilovce pěti proti třem neuspěl Jakub Rychlovský, prázdnou branku netrefili Michal Bulíř ani Adam Najman. A na konci zápasu navíc trefil horní tyč Jayce Hawryluk.

„Vedli jsme, dvakrát jsme nedokázali dát gól do prázdné branky, k tomu jsme měli spoustu dalších šancí. Bohužel se v koncovce v poslední době docela trápíme. Všechno hrajeme na krásu a Třinec nám dneska ukázal, jak se dávají špinavé góly. Každou naši chybu potrestal,“ vysvětloval třetí porážku v řadě liberecký Rychlovský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Liberecký Jakub Rychlovský v přesilovce ve velké šanci proti třineckému brankáři Ondřeji Kacetlovi selhala

Toho šance v přesilovce, kdy na zadní tyči už skoro zvedal ruce nad hlavu, ale najednou se v dráze jeho střely zjevil beton Ondřeje Kacetla, bude zřejmě strašit nejméně celou cestu zpátky do Liberce. „Byl jsem u toho betonu relativně blízko, udělal skvělý zákrok a já jsem pak vypadal jako blbec. Beru to na sebe,“ sypal si popel na hlavu reprezentační útočník.

„Tohle je ode mě prostě málo. Nevím, jestli jeto o nějaké koncentraci, když je takhle prázdná brána, nebo o šikovnosti, nevím. Byl to skoro tutový gól a já v šanci ztroskotal,“ pokračoval Rychlovský.

V Třinci ztroskotal celý Liberec, přestože čtvrtý gól domácích neměl platit. Martin Růžička byl v útočném pásmu o dost dříve, než mu ze středního pásma puk poslal Daniel Voženílek. Zakončení domácího kanonýra už byla ale na jedničku. „Jeden gól jsme si dali sami, další padl bohužel z půlmetrového ofsajdu. Naše frustrace z celého nepovedeného zápasu vyústila vyloučením do tří, ve kterém Třinec definitivně zasadil pomyslný hřebíček do naší rakve,“ hodnotil porážku trenér Liberce Filip Pešán.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.