Hlavní obsah

Liberecký Jelínek si dal dárek k Vánocům, ukončil dvouměsíční střelecké trápení

Dvouměsíční gólový půst ukončil den před Štědrým dnem v domácím zápase s Kladnem liberecký útočník Petr Jelínek. Kapitán Bílých Tygrů na branku čekal dlouhých 15 zápasů, když se naposledy trefil 24. října do sítě Litvínova. Dnes již v páté minutě přesilovkovou trefou poslal Severočechy do vedení. Ve druhé třetině si navíc ještě připsal asistenci u vítězného gólu Adama Klapky a byl tak hlavním strůjcem vítězství svého týmu 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Petr Jelínek z Liberce slaví.

Článek

"Už bylo na čase, abych klukům taky trochu gólově přispěl. Dal jsem gól snad po měsíci a půl, možná po ještě delší době. Byla tam dobrá práce mých spoluhráčů na brankovišti, já jsem pak puk jen sebral a zasunul do skoro prázdné branky," popsal svou trefu Jelínek.

"Samozřejmě to byl hodně důležitý moment. Tým to nakoplo a vedoucí branka vždy pomůže. Navíc se říká, že kdo nedá přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát. Nám se naštěstí podařilo gól vstřelit a utkání vyhrát," pochvaloval si liberecký kapitán.

Liberec byl v posledních sezonách ofenzivní mašinou a dával spousty branek. V tomto ročníku se ale jeho gólostroj zadrhl a Bílí Tygři jsou po Zlínu druhým nejhůře střílejícím týmem.

"Produktivita a koncovka nás trápí od začátku sezóny. Do šancí se dostáváme, chybí nám ale lehkost v zakončení. Navíc si ani přesilovkou nepomáháme tolik, jak jsme bývali zvyklí. Také je třeba říci, že máme poměrně mladý tým, před sezonou odešlo hodně zkušených kluků a s nimi spousty branek. Navíc podobnou 'fazonu', co jsem měl - nebo pořád mám - já, má bohužel více z nás. Teď je ale důležité, že vyhráváme, i když to je většinou třeba jen těsně o gól," uvedl mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

Severočeši sice do zápasu dobře vstoupili a ve 24. minutě vedli po gólech Jelínka, Birnera a Klapky již 3:0. Ve třetí části ale dovolili Rytířům vrátit se zpět do hry a z utkání bylo ještě drama.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marek Zachar z Liberce a brankář Kladna Landon Bow.

"Zápas jsme nakonec ubojovali. První dvě třetiny byly z naší strany velmi dobré. Měli jsme ale dát o nějaký gól navíc, abychom měli klid. Ve třetí třetině jsme zbytečně Kladno pustili zpátky do utkání. Soupeř pak byl hodně houževnatý a snažil se vše cpát do branky. Celkově si ale myslím, že jsme si výhru zasloužili o něco více," řekl pražský rodák.

Bílí Tygři tak vyhráli čtvrtý z posledních pěti duelů a mohou si užít Štědrý den přeci jen v lepší náladě. Hned na druhý svátek vánoční je ale čeká derby na ledě Mladé Boleslavi.

"Po vyhraném zápase to bude zítra určitě lepší, než kdyby se prohrálo. Ale v neděli 26. prosince už nás čeká Boleslav, pak i nadále hrajeme obden. Nemáme tak úplně čas si naplno užít Vánoce. Já osobně mám ale raději, když se hraje. Teď se nám podařilo vyhrát pár těsných zápasů. Doufám, že v tom budeme pokračovat a ještě víc se v tabulce zvedneme," dodal závěrem Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice