Hlavní obsah

Lídr bodování si odskočil do Vítkovic a pomohl k výhře. Snad to kluky nakopne, přeje si Dočekal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tomu se říká návrat se vší parádou. Útočník Martin Dočekal po necelých osmi měsících znovu oblékl dres Vítkovic a třemi body za gól a dvě nahrávky pomohl k vítězství nad Litvínovem 6:2, nejvyššímu v sezoně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera vs. HC Verva Litvínov 6:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Videogalerie ze zápasu Vítkovice - Litvínov

„Jsem rád, že jsem pomohl týmu po delší době vyhrát. Snad jsem do kabiny vnesl trochu klidu a pohody. Když jsem přijel, cítil jsem, že jsou lidi rádi. Snad to tým nakopne a budou takhle pokračovat dál,“ svěřoval se 32letý hokejista, jenž v kariéře odehrál 486 utkání v extralize, v této sezoně si ale nejvyšší soutěž otestoval premiérově.

Byla ale asi jen otázka času, kdy bude aktuální lídr bodování Chance ligy do extraligového týmu povolán. V sobotu Dočekal pomohl dvěma nahrávkami k výhře Třebíče nad Vsetínem (5:4), o den později vyjel na ostravský led.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Litvínov 4:2 (45. Dočekal)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Včera jsem za Třebíč odehrál čtyřiadvacet minut, bylo to náročné. Ale mám už nějaký věk, vím, jak s tím naložit,“ pousmál se Dočekal, jenž nejprve v první třetině poseděl dvě minuty na trestné lavici, poté už se ale zapisoval do statistik výhradně při vstřelených gólech Vítkovic.

Zkraje druhé třetiny nahrávkou vybídl ke gólu Lotyše Robertse Bukartse, prosadil se i v přesilovkách, kde si porozuměl s Marcelem Barinkou. Nejprve z jeho nahrávky vstřelil branku na 4:2, na konci třetí části pak nedávné vítkovické posile přihrávku vrátil.

Vítkovičtí v přesilových hrách skórovali proti Vervě čtyřikrát. „Měli jsme hodně přesilovek a speciální týmy rozhodují. Sedli jsme si, pomohli si a napadalo to tam,“ liboval si Dočekal, jenž je s Vítkovicemi domluvený na střídavých startech do konce roku. „Jsem schopen pomoct kdykoliv,“ pousmál se Dočekal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Litvínov 1:0 (13. Mar. Barinka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Když přijde nový hráč, je to hned pro tým taková čerstvá krev. Kluci z první ligy (kromě Dočekala ještě přerovský Tomáš Doležal - pozn. aut.) odehráli parádní zápas. Jsme za to moc rádi,“ uvedl Barinka, který po svém příchodu v šesti zápasech skóroval čtyřikrát.

Proti Litvínovu vstřelil první a poslední gól zápasu. „Je to super, ale především jsme rádi za ty tři body. Pro mě je to tady poprvé. Snažíme se vyhrabat nahoru. Byl to z naší strany dobrý zápas, takhle musíme jít dál,“ zdůraznil Barinka, který věří, že výhrou nad čtvrtým týmem tabulky si hráči Vítkovic udobřili ostravské fanoušky.

Ti po sedmi porážkách za sebou utkání proti Litvínovu bojkotovali. Sektor domácích vlajkonošů byl prázdný, utkání 25. kola sledovalo podprůměrných 3253 diváků. „Právo na to mají, když nejsou výsledky. Neovlivnilo nás to, pak se rozeřvali a to nám pomohlo,“ vzkázal jim Dočekal.