Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 4:3Litvínov po dramatu padl a je dál poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Demel 0 : 1
12. Schleiss 1 : 1
20. Malát 2 : 1
30. Gut 2 : 2
40. Kodýtek 3 : 2
47. Dvořák 4 : 2
51. Hlava 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli na domácím ledě v nedělním utkání 11. kola Tipsport extraligy nad Litvínovem 4:3. V souboji týmů ze spodních pater tabulky Verva vedla, ale Západočeši už před první přestávkou skóre otočili a nakonec dotáhli duel k plnému bodovému zisku. Litvínov se pokusil o hru bez brankáře, ale neprosadil se.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Litvínova Matěj Tomek.

Článek

Hosté zahájili zápas střelecky aktivněji, ale Strejček v dobré pozici neprostřelil gólmana Svobodu. Na druhé straně při přečíslení zamířil nekrytý Mertl zblízka nad. V 11. minutě už otevřel skóre ranou od modré čáry Demel. O pouhých 49 vteřin později ale přesnou střelou z mezikruží pod horní tyčku vyrovnal domácí kapitán Schleiss.

Verva poté promarnila téměř minutovou dvojnásobnou početní výhodu a v 18. minutě naopak přečkala Zámorského přesilovkové nahození do pravé tyčky. Ve vlastním oslabení následně nezakončil svůj únik úspěšně Berka a 19 vteřin před první sirénou krátce po skončení přesilové hry dokonal obrat na 2:1 pohodlnou dorážkou Malát.

Indiáni měli sice na začátku prostřední části převahu, ale nezužitkovali přesilovku. Početní výhodu naopak v polovině utkání úspěšným doklepnutím Zileho střely využil Gut. Vyrovnání na 2:2 hosty povzbudilo a pokračující nápor vyústil v další přesilovou hru. Pokus Stránského bez přípravy z pravého kruhu však zastavil Svoboda a nedovolené zdržování hry Freibergse potrestal jen 34 vteřin před druhou sirénou po přiťuknutí Hrabíka z bezprostřední blízkosti Kodýtek.

Do závěrečné dvacetiminutovky sice naskočili hosté se snahou o zvrat, domácí však hrozili z brejků. Ve 44. minutě ještě Dvořák v dobré pozici minul, ale o tři minuty později po dlouhém pasu Kaňáka svůj únik zakončil osmnáctiletý útočník přesnou střelou a zvýšil na 4:2.V 51. minutě ještě výsledek zdramatizoval Hlava během přesilové hry, kdy šikovně na brankovišti tečoval střelu Stránského.

Za chvíli Svoboda pohotově vyrazil lapačkou ránu Strejčka bez přípravy a při závěrečné hře hostů bez brankáře znásobené vyloučením Schleisse už domácí odolali.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Schleiss (Rekonen, Kaňák), 20. Malát (Kaňák), 40. Kodýtek (Hrabík, Rekonen), 47. A. Dvořák (Kaňák, Budík) - 11. Demel (M. Sukeľ, Š. Stránský), 30. Gut (Zile, Freibergs), 51. Hlava (Š. Stránský, Jaks). Rozhodčí: Úlehla, Ondráček - Brejcha, Malý. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. Diváci: 4176.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Kaňák, Budík, Houdek, Kremláček, Kvasnička, od 27. navíc Vitaloš - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - F. Suchý, Mertl, Hrabík - Adamec, Malát, Blomstrand - M. Lang, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.
Litvínov: M. Tomek - Jaks, Zile, Wesley, Freibergs, Strejček, Demel - Š. Stránský, M. Sukeľ, Abdul - P. Zdráhal, Gut, Kudrna - Hlava, Berka, P. Straka - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata: