Hlavní obsah

Třinec podepsal Samuela Bučka. Udělal jsem chybu, říká mladý Slovák

Aktualizováno

Úřadující český hokejový šampion se dohodl na spolupráci se slovenským útočníkem Samuelem Bučkem, který tuto sezonu zahájil v týmu ruské KHL Neftěchimik Nižněkamsk. „Je to obrovská výzva, ve které chci uspět,” říká v klubovém prohlášení 23letý útočník, jenž byl v minulé sezoně nejproduktivnějším hráčem slovenské Nitry (41 branek a 23 asistencí).

Foto: Profimedia.cz

Slovenský útočník Samuel Buček míří do Třince

Článek

„Má velký potenciál být bodovým hráčem. Po dlouhých rozhovorech se Samuelem víme, že je motivovaný a ochotný na sobě pracovat, podřídit se potřebám mužstva. To bylo rozhodující," řekl k angažování Bučka hlavní trenér Ocelářů Zdeněk Moták.

Buček vešel do podvědomí hokejových příznivců doposud hlavně tím, že odmítl působit v nižší zámořské AHL a v době, kdy Rusko rozpoutalo válku na Ukrajině, podepsal smlouvu v Kontinentální lize. V Nižněkamsku vydržel jen šest utkání, ve kterých nebodoval, klub ale nepouštěl dobrovolně a svého kroku hrát v této době hokej v Rusku nezalitoval.

„Mrzí mě, že momentálně žijeme ve velmi těžké době, ale navzdory tomu jsem se rozhodl jít do KHL, která vždy byla a bude top evropskou ligou. Bohužel, někdy se věci nevyvíjejí tak, jak si přejeme, a na svou šanci ukázat se v KHL si ještě musím chvilku počkat. Stále jsem mladý a všechno mám před sebou," uvedl Buček na svých sociálních sítích jen pár dní po svém konci v Neftěchimiku.

Po podpisu v Třinci své vyjádření poupravil. „Udělal jsem chybu a věřil tomu, že dostanu dost prostoru, abych se po zranění dostal zpátky do formy a byl užitečným hokejistou. To se nestalo," popisoval Buček. „Chci hledět dopředu, odvést maximum pro tým a posunout se v kariéře. Oceláři jsou obrovská výzva, ve které chci a musím uspět," řekl útočník.

Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek si za angažováním kontroverzní postavy do týmu stojí. „Samuel Buček je mladý perspektivní hráč, který si jde tvrdě za svým a je ochoten přijímat při tom rány. Příkladem toho je loňské finále slovenské extraligy, které odehrál se zlomeninou. Samuela jsme před dohodou podrobili dlouhému a pro něj možná i ne příliš příjemnému rozhovoru. Přesvědčil nás, že mu jde primárně o to hrát co nejlepší hokej, zlepšovat se a pomoci týmu k úspěchu. Přeju mu, aby se mu u nás dařilo a ukázal, že umí hrát i jinde než v domovské Nitře," uvedl na Bučkovu adresu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

A zároveň přiznal, že se i nadále rozhlíží po hráčském trhu po dalších posilách. „Aktuální situace není jednoduchá a kvalitních hráčů není nazbyt. Stále se rozhlížíme a sondujeme. Rádi bychom získali posilu, a to i do defenzivy. Věřím, že se nám to do konce ledna povede," uzavřel Peterek.

Hokejoví experti Jakub Koreis a Jiří Hrdina krok Třince kritizují. „Hráči, kteří podepsali do KHL v situaci, jaká je, jasně ukázali, že nemají žádné morální hodnoty. Jediné, co to ukazuje, že je zajímají peníze a je jim jedno, že na těch penězích je krev. Je mi z vás špatně, Oceláři," napsal na svém twitterovém účtu bývalý hokejista a nyní odborník v O2 TV Jakub Koreis.

Podobně se vyjádřil také trojnásobný vítěz Stanley Cupu a mistr světa z roku 1985 Jiří Hrdina „Bych blil," přidal se a ke tvému tweetu připojil palec dolů.

Fanoušky zpráva o příchodu slovenského útočníka rozdělila na dva tábory. „To už nikdy nemá hrát, protože udělal chybu? Dyť je to mladý kluk, co chtěl hrát v dobré soutěži za pořádné prachy. Asi se zachoval jako blbec, ale každý má dostat druhou šanci," souhlasí s krokem Třince Daniel Wojnar.

Roman Byrtus má ale jiný názor. „Jako fanda Ocelářů s tímto krokem vedení nesouhlasím a je mi z toho nedobře! Charakter je jistě jeden z nejdůležitějších atributu, které mají rozhodovat o tom, zda hráče podepíšeme. Tento hráč jednoznačně ukázal, že charakter nemá a je mu úplně u zadele co se kde děje, hlavní jsou pro něj peníze. Jsem přesvědčený, že Varaďa by ho do týmu nechtěl. Je to ostuda pro celou organizaci, která si tak pracně získávala respekt napříč celou ligou," diskutoval na webu Sport.cz Roman Byrtus.

Reklama

Související témata: