Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 4:0Litvínov porazil Vítkovice a posunul se na 11. místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Moravčík 1 : 0
28. Jarůšek 2 : 0
52. Mahbod 3 : 0
54. Jarůšek 4 : 0
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova vyhráli v 50. kole extraligy nad Vítkovicemi 4:0, zabrali po dvou porážkách a posunuli se na 11. místo. Mají ale stejně bodů jako dvanácté Pardubice i nově až třinácté Vítkovice a o tři body více než poslední Kladno. Dvěma brankami pomohl k úspěchu Vervy útočník Richard Jarůšek, slovenský gólman Jaroslav Janus udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Richard Jarůšek z Litvínova, Samson Mahbod z Litvínova a Edwin Hedberg z Litvínova se radují z gólu proti Vítkovicím.

Článek

Duel byl věnován akci Vlasatý zápas, při které litvínovský klub ve spolupráci se spolkem Nové háro, HC Olomouc a Nadací Unipetrol podpořil mladou maminku Janu Ryšánkovou, která prochází onkologickou léčbou. Hráči Vervy byli na rozbruslení s příčesy a kapitán Viktor Hübl v růžovém dresu.

Litvínov začal aktivně a největší šanci měl v úvodu ve čtvrté minutě Říha, který ale z dorážky minul odkrytou branku. Další možnost měl Kudla, ale Dolejš zasáhl. Na druhé straně se prodral Mallet před branku, ztroskotal však na Janusovi.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Edwin Hedberg z Litvínova při rozbruslení s příčeskem na podporu Konta našeho srdce, které chce pomoct mladé onkologicky nemocné mamince Janě Ryšánkové získat paruku z pravých vlasů.

Další příležitost měli domácí při přečíslení tří na jednoho, ale Gerhátův pokus po kombinaci s Válkem ukryl Dolejš v lapačce. Vítkovický gólman si poradil i s šancí Janského. Na přelomu první a druhé části se hosté ubránili při Romanově trestu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Filip Helt z Litvínova a Roberts Bukarts z Vítkovic.

Z vedení se radoval Litvínov ve 27. minutě, kdy se trefil od modré čáry Moravčík. Hned za 64 sekund měli Severočeši už dvoubrankový náskok. Dolejš vyrazil Hedbergovu střelu, k puku se ale dostal Jarůšek, přehodil si puk z forhendu na bekhend a zakončil do odkryté branky. Ostravané odolali při dvou trestech Malleta a mezitím měl možnost Dej.

Ve 44. minutě při první vítkovické přesilovce v utkání při Douderově vyloučení měli možnost Schleiss a Hruška. Při Štenclově pobytu na trestné lavici mohl pojistil náskok Litvínova Pospíšil. Povedlo se to až v 52. Mahbodovi, který se trefil z pravého kruhu. Za dvě minuty ještě dovršil výsledek po Hedbergově přihrávce Jarůšek. V závěru se domácí ubránili při svou oslabeních a Janus uhájil čisté konto při Malletově šanci.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Moravčík (V. Hübl), 28. Jarůšek (Hedberg, Mahbod), 52. Mahbod (Jarůšek, J. Říha), 54. Jarůšek (Hedberg, Mahbod). Rozhodčí: Pražák, Stano (SR) - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 5756.
Litvínov: Janus - J. Říha, Moravčík, Štich, Ščotka, Kudla, L. Doudera - Jarůšek, Mahbod, Hedberg - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - Jánský, Gerhát, Válek - Helt, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.
Vítkovice: Dolejš - Trška, Štencel, Dudas, L. Kovář, R. Černý, Výtisk, Gregorc - Schleiss, J. Hruška, Šišovský - Lakatoš, O. Roman, Roberts Bukarts - Mallet, R. Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata: